Mina älsklingar

2013-01-31 @ 20:32:38

Jag älskar verkligen att se de två viktigaste människorna i mitt liv tillsammans. Jag blir varm i hela kroppen. Min man och mitt barn. Oavsett om det är mys, sovande, lek tillsammans eller som jag kallar det "effektiv pappa-dotter tid" så blir jag lycklig. Det finns inget bättre! Och inget kan ändra på hur bra vi mår just nu. Vi lever det liv vi var ämnade att leva. Tillsammans!

Exjobb o LIA

2013-01-31 @ 19:50:30

Det verkar som att både praktikplats och examensjobb har fixat sig. Äntligen!!
Efter många samtal om Lärande i Arbete så har jag förmodligen fått en plats på Finnvedsbostäder, igen. Det finns inte så många företag i Värnamo som är energifokuserade förutom Fibo som endast bygger passivhus nu och de är även med i något som heter Skåneinitiativet som i stora drag handlar om att sänka energiförbrukningen. På måndag ska jag och Louise dit och prata med deras fastighetschef om vad vi vill göra mer exakt.
På tisdag har jag möte med en tjej på Värnamo näringsliv som även ska vara min handledare för mitt examensjobb. Behöver dock hitta en till som är mer kunnig vad det gäller energi. Känner att detta exjobb kommer passa perfekt för mig och det kommer vara kul på samma gång!! Jag är taggad!!!

Bloggtorka

2013-01-31 @ 19:39:09

Just nu känns det ibte som att jag har så mycket att blogga om. Dagarna rullar på som vanligt med plugg på dagen och Leah-tid på eftermiddagen, samt plugg på kvällen. Inte så kul att skriva om samma saker varje dag.

För övrigt så har vi haft en ganska så jobbig tid med Leah på kvällarna. Tror jag har skrivit om det tidigare. Hon somnar vid 19, vaknar 2 timmar senare, hur pigg som helst. Vi har testat ge mer välling, powernap på eftermiddagen nån timma innan läggdags, aktivera extra mycket under eftermiddagen, lagt henne senare osv. Inget har funkat så nu testar vi på rutin istället. Det har funkat tidigare men vi började slarva under ledigheten.
Istället för bums i säng på olika tidpunker kör vi nu på: 18:00 - Gröt -> Byta blöja, ta på pyjamas -> Läsa pixiebok -> Välling i sängen med tänd lampa -> Släcker lampan näe hon ätit klart.
Första kvällen var som vanligt, sov 2 timmar o vakna pigg. Andra kvällen vaknade hon 3ggr under tiden vi var vakna, men bara för nappisättning. Tredje kvällen sov hon 1 timma, sen låg hon och pratade i sin säng till 22:30... Men vi slutar inte med rutinen för det. Vi kör stenhårt! Nångång kommer hon förstå att när lampan är släckt är det natt. Just nu sover hon och kvällen har många timmar kvar så vi får sitta här och hålla tummarna sålänge!

Förbaskade förkylning!!

2013-01-25 @ 00:38:52

Både jag och Leah är jätteförkylda. Jag klarar av det men stackars lilla Leah har svårt att andas med täppt näsa o nappen i munnen :( Hon har börjat skaka på huvudet när det är något hon inte vill, t ex. vill hon inte äta mer skakar hon, när man försöker snyta henne skakar hon. Nu på kvällen när hon låg jättetrött o blundade i sängen, så hör man hur snorig och hur jobbigt hon har det. Då börjar hon skaka på huvudet :( Ingen vill väl vara förkyld men det gör så ont i mitt hjärta när hon försöker visa att hon tycker det är jobbigt :(

Patientförsäkringen

2013-01-25 @ 00:33:21

Fick hem ett brev från Patientförsäkringen idag angående förlossningsskadan. Och jag får ingen ersättning då skadan inte gick att förutse när stygnen syddes och att barnmorskan hade använt rätt medicinskt metod. Vad gör man nu!? Antar att man får "gilla läget" och vara glad för att Daniel vill vara med mig precis så som jag är (ser ut).

Smittad

2013-01-21 @ 15:13:05

Lilla Leah vaknade med 39 grader feber idag och jättesnorig. Hon var vaken max en timma under tiden jag var i skolan (9-14) och för en stund sen somnade hon igen. Man kan ju inget annat än att bara finnas här för henne, ge lite alvedon o kärlek. Usch!!
Det känns som att skolan går bra nu. Det är jättemycket att göra men jag och Lollo har varann, hjälps åt och pushar varandra till max! Vi är nästan klara med projekt nr 1, så snart hoppar vi på nästa som handlar om energikartläggning!

Tävling!!

2013-01-20 @ 22:00:27

Inredningscompaniet har en tävling på Facebook, var med och tävla ni med!!
 
 
Denna gång lottar vi ut 1 st PAPPELINA matta i måttet 70x150(160) cm
Valet av modell och färg i ovan mått görs av vinnaren. Vi beställer hem den matta som önskas.

Reglerna är enkla. Gilla och dela här på Facebook (Obs! glöm inte att dela, annars ingen vinst chans) Om man har Blogg får man extra lott om man kommenterar och delar där.

... Vinnaren dras Måndag 21/1. Värde ca 1000:- ev vinstskatt betalas av vinnaren

LYCKA TILL!
 

Leahs fynd!

2013-01-20 @ 18:31:13

Smålänningen

2013-01-20 @ 18:15:50

Idag åkte jag och Leah iväg till Smålänningens med Linda och Ebba. Det sägs ju att det ska vara "lika billigt som i Ullared" och idag tror jag bestämt att det var billigare än i Ullared, iaf klädavdelningen. Halva priset på nästintill allt! Fyndade 1 par lila leggings, 2 bodies, 1 klänning och en luvtröja med knappar för ynka 165kr. Hittade även ett linne och en blus till mig själv samt en snygg stickad tröja till Danne. Blev bjuden på fika på det också! Jag är mycket nöjd med dagen! Tack systeryster för att du hjälpte mig att komma in på positiva banor igen!

Instagram

2013-01-19 @ 16:34:08

Jag har börjat följa en på Instagram som heter "Diycraft_ideas" och han/hon lägger upp massa roliga bilder på tips av olika slag. Det kan vara baktips, nagellackstips, hårfrisyrer eller annat kul!
Detta är i alla fall mitt tips, till alla er som har Instagram!

Sjukstuga!

2013-01-19 @ 13:58:59

Danne har legat med hög feber några dagar nu, och han är jätteförkyld. Och igår kom Tindra till oss, jättehängig, vill inte äta nåt, inte ens välling och hon hostar näst intill hela tiden, stackarn!!
Jag håller alla tummar o tår att jag och Leah slipper undan denna gången. Jag har inte tid att vara sjuk!!!
Idag fick vi i Tindra 1/4 macka och pyttelite mjölk men det är de enda. Igår fick hon i sig ett glas cola på hela dagen.
Vi var en runda på Eko igår med Julia o Alice.. Alltså vi "den friska" delen av familjen :) Vi fikade lite också! Det var lika mysigt som vanligt. Tycker det är jättekul att träffa andra mammor och bebisar i samma ålder, speciellt Julia! Känns som om vi har kännt varann hela livet, vi kan verkligen prata om allt! Jag är så glad att vi träffades :)

Lidande blogg

2013-01-17 @ 22:40:19

Jag har så otroligt mycket att göra i skolan nu så jag knappt hinner ha fritid. Därför har jag låtit bloggen bli lidande.
Idag böev det lite kaotiskt på morgonen. Danne har haft hög feber hela natten, legat o skakat och mått allmännt dåligt. Självklart var det idag jag skulle på ett viktigt studiebesök inför projekt nr. 2 där vi bland annat skulle göra en energibesiktning. Jag kunde varken låta Leah vara hemma med Danne själv eller hitta barnvakt med så kort varsel så det slutade med att Leah fick följa med till Växjö.
Hon var hur snäll som helst och skrek inte en enda gång. Men det var riktigt tungt och jobbigt att bära henne hela dagen. Kommer säkert ha träningsvärk i armarna imån. Men nu är det gjort och vi lyckades få in alla uppgifter som vi behövde för energideklarationen.
Just nu känner jag mig stolt och är faktiskt väldigt imponerad över hur mycket jag klarar av att kämpa för att klara skolan och vara småbarnsmamma samtidigt. Känns skönt att kunna pusha mig själv men också få många snälla kommentarer av nära och kära om hur duktig jag är! :)

Bilden är taget från taket där vi var uppe idag för att kolla in ventilationsaggregatet.

Pärlan

2013-01-15 @ 23:57:33

Mamma kom förbi idag med sin nya pärla. Jättefin!! Lite avis är man allt. Hoppas på att få låna den nån dag :)

Intensivt!!

2013-01-15 @ 23:54:31

Ja, som rubriken lyder. Mitt liv har från ingenstans blivit väääldigt intensivt! Igår började jag skolan igen, sista terminen sen är jag färdigutbildad. Men jäklar va mycket det kommer att vara med skolan nu. 2 nya projekt ska göras, rapporter och muntliga redovisningar av dem, tenta om 5 veckor, 4 inplanerade studiebesök, hitta praktikplats, fundera ut ett examensarbete (tips mottages GÄRNA!) och idag fick vi även veta att vi måste komplettera vår rapport om solenergi, som en smäll på käften.. Har suttit med den i 10 timmar idag, jag och Lollo. Nästan klara, bara lite småfix och dubbelcheckning på beräkningarna. Sen är det bara att ta tag i nästa projekt om miljöcertifieringssystem.

Mellan pluggandes har vi även varit på läkarbesök med Leah idag. Väga, mäta, lyssna hjärta osv. 7450 gram och 69 cm. Vår lilla plutta börjar bli stor!! Barnmorskan sa att allt såg jättebra ut och nu får vi vänta 2 månader tills vi ska dit igen.

Mammaträff nummer 5 (!?)

2013-01-14 @ 19:44:42

Efter skolan idag var det dags för mammaträff på BVC igen. Vi pratade om mat och fick lite olika tips samt om olycksfall i hemmet. Det är verkligen skrämmande mycket man måste tänka på. Och jag kan redan nu säga att vi INTE har ett barnvänligt hem. Så när jag har tid så ska jag börja plocka lite överallt där hon kan tänkas vilja pilla. Städskåpet exempelvis, alla medel står ju längst ner i skåpet, även vid soporna i köket har man endel rengöringsmedel. Sladdar, under skötbordet, på tv-bänken o soffbordet.. Ja det finns massor!!! Huaa!

Sjukling och piggelin

2013-01-14 @ 19:38:29

Idag har vi lilla Tindra hos oss över natten. Hon har haft feber och är jättehängig. Hennes mamma ville gärna jobba imorgon och eftersom Danne är hemma så fick hon vara här.
Leah däremot är pigg o go som vanligt, förutom det vanliga gnälljudet som uppstår var femte minut pga rastlöshet antar jag. Men sålänge man underhåller henne är hon en riktigt glad pajas. Vi märkte idag att hon har börjat härma oss när vi skakar på huvudet. Haha det ser jättekul ut :)

Finally

2013-01-13 @ 13:02:57

Nu har han äntligen byggt klart mannen min. Det ska bli såå skönt att få bort alla verktyg o kunna städa iordning. Leah är nog lika glad som mig för nu kan hon springa runt i sin gåstol så mycket hon vill. Men, med skänken så måste vi ha uppsikt över henne hela tiden!
Behöver köpa lite nya blommor också, rosorna jag fick på nyårsafton börjar vissna :(

Ångest

2013-01-12 @ 13:21:37

Nu börjar ångesten smyga på.. Skolan börjar på måndag igen! Hade gärna varit ledig lite till. Men det kommer gå så sjukt fort. 5 veckor föreläsning, 8 veckor praktik och 8 veckor examensarbete. Sen är jag klar!! Tänka sig att 2 år går så fort. Det ska bli riktigt skönt att få jobba lite och samtidigt ha en utbildning bakom sig. Håller bara tummarna för att jag får ett roligt och intressant jobb.

På tisdag har vi egentligen "hemmastudiedag" eller ledigt som man också kan kalla det. Men vi har blivit kallade till skolan i alla fall för att få lite feedback på vår förra presentation. Det är Cinna från skolan och Jörgen från BSV som har utvärderat våra arbeten. Det ska bli kul att få höra va de tycker.
På eftermiddagen har vi ett läkarbesök inbokat för Leah. Väga, mäta, kolla leder, reaktioner, rygg osv. Hoppas allt är som det ska men det tror jag :)

Viktproblem..

2013-01-11 @ 01:26:49

Överallt snackas det jämt om hur man ska äta och vad man ska göra för att gå ner i vikt. Men jag ser aldrig nåt om att ÖKA i vikt. Jag vägde 59kg innan graviditeten och precis innan Leah föddes var jag uppe i 81kg. Men nu har jag rasat ner till under 59kg.. Vad gör man då!? Ville ju stanna på runt 65 men med den ämnesomsättningen jag har så känns det omöjligt. Ja det finns faktiskt, (precis som med överviktiga) människor som mår bra i kroppen men ändå känner att vikten är svår. Jag tycker det är skitsvårt!

Mammafika

2013-01-10 @ 20:12:42

I morse vandrade jag och Leah bort till Julia och Alice. Jag hade nämligen sytt en likadan dregglis till henne som Leah har. Den passade jättebra och jag hoppas de var nöjda! Fick ju en beställning sen på eftermiddagen så det tror jag att de var :)
Sen gick vi alla fyra till Arken och mötte upp 2 mammor och 2 bebisar till. Vi promenerade en runda i apladalen för att sedan stanna på Arken igen och fika. Det var hur mysigt som helst och jäklar va de växer fort. Alla är verkligen oöika men också jättelika haha Det ska bli kul att få se alla växa upp till olika små personer. Tack för idag tjejer! (Och lille Jack som fick alla brudar för sig själv idag).

Ännu en

2013-01-08 @ 21:25:56

Har gjort ännu en dregglis och den här blev mycket bättre! Nu gäller det att skaffa mer tyg i fler färger sen kan Leah dreggla så mycket hon vill! :)

Städa?

2013-01-08 @ 17:23:19

Njaa, städa får nog vänta, iaf tills Danne är klar med sitt byggande. Han har äntligen fått hem det sista till skänken så nu ska den bli klar! Wohoo!

Förövrigt så var natten inte alls kul.. En liten ynklig bebis som blivit förkyld vaknade vid 3 och skrek konstant till 4. Det enda som funkade var när hon fick sitta i min famn när jag stod upp. Testade ge henne en flaska men den ville hon inte alls ha. Tillslut somnade hon i alla fall och sov till 9:30. Skönt! Och idag har vi en glad liten skrutta här hemma! Har saknat henne! :)

Dag 4

2013-01-07 @ 13:57:49

Nu har lilla fröken Wallin varit gnällig i 4 dagar. Hon är inte alls sig själv och rent ut sagt skitjobbig! Men jag är hennes mamma och kommer alltid vara så det är mitt jobb att ta hand om henne, gnällig eller inte. Just idag känner jag mig bara som en skabbig o ful morsa som har en bebis på armen 24/7. Hoppas innerligt att min goa o glada Leah kommer fram igen, väldigt snart!!!!

PMS

2013-01-06 @ 23:30:20

Tretton olika betydelser för PMS:

1. Pass My Shotgun (Skicka mig min pistol)

2. Psychotic Mood Shift (Psykotisk humörsvängning)

3. Perpetual Munching Spree (Oändligt tillstånd av mumsande)

4. Puffy Mid-Section (Plufsigt mellan-parti)

5. People Make me Sick (Folk äcklar mig)

6. Provide Me with Sweets (Förse mig med godis)

7. Pardon My Sobbing (Ursäkta mitt snyftande)

8. Pimples May Surface (Finnar kan dyka upp)

9. Pass My Sweatpants (Skicka mig mina mjukisbyxor)

10. Pissy Mood Syndrome (Pissigt humör syndromet)

11. Plainly; Men Suck (Helt enkelt, män är hopplösa)

12. Pack My Stuff (Packa mina grejor)

13. Potential Murder Suspect (Potentiell mordmisstänkt)


Skicka denna information till alla dina hormonella vänner och till alla som behöver ett gott skratt…
…och till alla män som behöver en varning. ;)

Dregglis

2013-01-06 @ 21:46:34

Har äntligen sytt min allra första dregglis. Den är inte 100%ig men fullt duglig för att vara den första. Upptäckte små grejer på vägen som jag ska undvika till nästa och vice versa. Använde exempelvis frotetyg till baksidan, men det får bli nåt annat nästa gång då det fransade sig endel. Jag är nöjd iaf med tanke på att jag aldrig har gjort det innan! :)

Premiärtur

2013-01-05 @ 21:43:36

Idag efter frukost gick vi ut till lekplatsen som är precis utanför. Båda tjejerna fick gunga en stund. Första gången för Leah faktiskt! Normalt sätt brukar hon vilja vila efter frukost så hon var lite gnällig redan när vi gick ut. Men hon verkade gilla gungan ändå, en liten stund iaf.

Hon har för övrigt varit gnällig hela dagen idag. Inget funkar! Vill inte sitta/stå/ligga, inte äta nåt annat än ersättning, majskrokar o pure, bara gnälla hela tiden. Och hon har sovit ganska mycket. Kände om tänderna var på gång, men icke. Inte vad jag kan känna i alla fall. Men nu på kvällen 2 timmar efter hon somnat vaknar hon igen o gråter jättemycket!! Hon gråter normalt inte så mkt när hon vaknar utan pratar mest. Ja, nu vet jag varför hon varit så gnällig... Andas rossligt och täppt i näsan!! Till och med jag själv känner att nåt förkylningsaktigt är påväg.. Stackars liten!! Hoppas natten inte blir lika gnällig som dagen.

Torskfile med romsås

2013-01-04 @ 20:24:02

Här kommer receptet på det vi åt idag. Egentligen mycket enkelt och jag har inga speciella mått på hur mycket av varje man ska ha i, utan det är lite man själv får bestämma beroende på smak och eget tycke.

Torskfile
Potatis

Sås:
Rom
Räkor
Grädde
Dill
Salt och citronpepper

Blanda alla ingredienser till såsen i en bunke. Lägg torskfileerna i en ugnsform och häll över såsen. Sätt in i ugnen på 175 grader i 30-40 min.
Till detta kokade vi potatis tillsammans med lite dill som blev över.

Supergott och enkelt. Perfekt som fredagsmat då nan brukar ha en tendens till att vara lite extra trött på kvällen.

Bak och lek

2013-01-04 @ 19:59:50

Idag har vi haft lille (store!?) Kevin här. De andra i familjen Ek skulle till Ullared och Kevin ville spara sina pengar till en egen TV. Så han fick vara här hos oss. Han och Tindra har tittat på Pippi och lekt massor, filmade när de drack kaffe ur hennes Pippi-servis och herregud va hon skrattade. Tyvärr så vet jag inte hur man lägger upp filmer på bloggen via mobilen, om det ens går.
Jag har bakat fler dumlekakor och några chokladbollar idag med som vi hade till fikat innan. Nom nom!!
Nu sover båda barnen och vi vuxna ska strax äta torsk med romsås och potatis. Recept och bilder på det kommer så snart maten är klar!

Trevlig helg!

För ett år sedan...

2013-01-03 @ 23:58:40

Ja, idag, för exakt 1 år sedan, den 3 januari 2012 fick vi för första gången se vår bebis i magen. Det var riktigt häftigt och jag hoppas att alla får uppleva det nångång!
Hjärtat bultade, alla kroppsdelar fanns på plats och lyckan var total!!!!

Fika

2013-01-03 @ 20:48:11

Idag hade vi några fikagäster här. Linda, Pierre och Ebba. Jag hade bakat dumlekakor precis innan de kom o mumsss så goda de var :) Danne och P spelade Xbox, jag och E pysslade, Linda läste recepttidning och Leah låg o vilade.. Ja så kan det se ut, en helt vanlig fikatorsdag hos oss.

Imorgon kommer Tindra hit över helgen. Jag tänkte att vi skulle baka lite mer och jag funderar fortfarande på om man kan hitta på nåt annat kul med henne. Man måste ju ta vara på de dagar hon är här för sen dröjer det 2 veckor till nästa gång. Ge gärna förslag på vad man kan göra med en 2åring när det är urtrist och regnigt väder ute och hon dessutom fick en pulka av oss i julklapp.. Så synd!!

Pyssel-Marie

2013-01-02 @ 23:34:40

Då var jag igång igen! Alla ideer kommer nattetid konstigt nog.. Det är väl för att det tar en hel dag för mig att komma på nåt!
Denna gång blev det en tavla av sugrör till Leah. Imorgon fixar jag en till Tindra också! Eller om jag beger mig till Eko o köper fler sugrör och gör 2 helt nya. Finns ju oändligt med möjligheter, mönster och färger.

Rastlöst

2013-01-02 @ 19:15:18

Guuud va uttråkad jag har varit idag.. Dammsugit, bytt sängkläder osv osv. Nu på kvällen har jag även gjort mina naglar. Har tänkt länge, rättare sagt flera år, att jag skulle köpa ett nagelkit med UV-lampa men har inte gjort det än! Gjorde mina naglar med ett enkelt Depend-kit. Tycker det är jätteroligt, och kreativ som man är så skulle det nog passa utmärkt som en hobby.
Någon som är sugen på att testa, om jag nu skulle köpa mig ett riktigt kit?

Balsammetoden

2013-01-02 @ 00:33:10

Ja, jag testade balsammetoden. Man ska endast tvätta håret med balsam, högst 2 gånger i veckan. För de som har lockigt hår ska man även ha i gele i blött hår direkt efter duschen för att få finast lockar. Men jag klarade bara 2 veckor för fy så flötigt håret kändes. Nu har jag duschat en gång med schampoo och det känns jätteskönt!
Vill ni läsa mer om balsammetoden kan ni göra det här, det står lite om hur man gör vid rakt/lockigt hår:
http://lockig.se/balsammetoden.php

Symaskin

2013-01-01 @ 15:23:03

Jag hade en gång en symaskin. Men på något sätt har den försvunnit, jag har verkligen ingen aning om vart den är!!! Säkert försvunnit i nån flytt :( I alla fall, jag kommer på nya projekt hela tiden som jag vill göra men då behöver jag en symaskin.. Men kan inte lägga ut 600-700 på en just nu när jag pluggar. Jag får nog skaffa mig en idebok där jag kan skriva upp allt som jag vill göra och sedan göra det när jag har möjlighet, bara så att jag inte ska glömma :)

Nyårsafton 2012-2013

2013-01-01 @ 15:18:35

Vår nyårsafton började redan vid 11 på förmiddagen. Då sa Danne till mig att jag inte fick vara hemma fram till 16-17-tiden. Så jag plockade ihop vpra saker och tog Leah med mig till hennes mormor. Jag gick även en snabbis på stan med lillebror medans Leah var hos momo. Åt lite lunch och fikade.
Vid 16 fick jag ett sms att jag kunde komma hem om jag ville.
När vi kommer hem har mannen min städat hela lägenheten, tänt ljus lite överallt även på badkaret, plockat fram handdukar till mig och Leah, han hade även varit o köpt en korg med spasaker i som är perfekt när man badar! :)
Efter badet fixade jag iordning mig lite snabbt och när jag kom in i vardagsrummet har han köpt en bukett rosa rosor till mig och lagat trerättersmiddag!!! Herregud så underbar han är! Man kunde nästan tro att det var alla hjärtansdag :)
Kvällen slutade med alkoholfritt bubbel vid tolvslaget, lite spaning på raketerna och en film.
En helt perfekt nyårsafton med min familj!

För evigt!

2013-01-01 @ 15:09:25

Glömde visa bild på ringen, här är den!

Leahs julklappar

2013-01-01 @ 15:05:25

Detta är va Leah fick i julklapp på hennes första julafton. Hon har även en på gång som kommer i brevlådan snart skulle jag kunna tro. Har ingen aning om vad, spännande!

Jag fick en superfin ring av min kära Daniel, med ett evighetstecken. Kan ju inte passa bättre! :) Och Danne som tjatat, tjatat och tjatat fick äntligen sitt Xbox 360 av mig. Tack och lov, nu är det tyst på honom ett tag framöver! Haha