Nya luckor, inga ideer!

2013-02-27 @ 23:13:56

Snart kommer vi få både nya vita fina luckor och nya granitsvarta bänkskivor i köket, samt en ny grå golvmatta. Det kommer bli supersnyggt! Och endast ett påslag på knappt 140kr på hyran. Helt klart värt det. Luckorna vi har nu är ju såååå fula och jag har aldrig gillat dom.
Nu när det blir sådär svart/vitt och stilrent precis som jag vill ha det har mina ideer om en accentfärg försvunnit. Behöver tips på fina gardiner och nån färg som passar som accentfärg! :)

Luckorna ser ni bakom min fina pärla :)

Praktik

2013-02-27 @ 23:07:09

Nu har praktiken satt igång och det är riktigt intressant faktiskt. Jag trivs jättebra med både arbetsplats och arbetskamrater på Finnvedsbostäder. Tror att de här 8 veckorna kommer gå i raketfart!
I måndags var jag först en stund på kontoret o pratade lite med alla om mina kommande veckor. Jag blev även tilldelad ett projekt som jag kommer hålla på med. Det är en av deras fastigheter som har både problem med värmen i lägenheterna, ventilationsaggregat som kraschar osv. Det är där jag kommer in för att hitta lösningar men även titta på de boendes livsstil då det är ett passivhus. För er som inte vet är ett passivhus en byggnad som är byggd helt tät och där man huvudsakligen värmer upp byggnaden via personvärme och elektriska apparater så som TV eller disk-/tvättmaskin. Det finns även tillskottsvärme då det är väldigt kalla dagar och personvärmen inte räcker till.
Efter frukosten åkte jag ner till byggnaden för att möta upp vaktmästaren som skulle visa mig runt lite och berätta själv om vilka "problem" han vet om.
Resten av veckan kommer jag ägna åt att färdigställa en enkät till de boende och även göra lite energiberäkningar på byggnaden. Detta är verkligen ett test på mina kunskaper!

Leah nu och då

2013-02-23 @ 20:24:26

Satt och kollade lite gamla bilder på mobilen från när Leah föddes. Herregud vilken skillnad!! Är det verkligen samma bebis!? Man kan ju undra! Sålänge man inte tittar på öronen, för dom är precis likadana hihi Saknar tiden då hon låg o sov på mitt bröst. Det händer inte längre, nu vill hon inte ens sova i vår säng längre. Det är bara hennes egna säng som funkar. Vilket kan vara skönt också! Men ändå, man saknar tiden då hon var så liten o hjälplös, trots att det var en väldigt jobbig tid med vakna nätter och mycket skrik. Hon är mycket roligare nu! Pratar för fullt (säger mest pappa hela tiden, tyvärr! Haha), kryper runt och är hur go som helst! Ja, det finns delade tankar om Leah nu och då, både bra och dåliga. Tycker det ska bli jättekul att få se henne utvecklas genom hela livet och förhoppningsvis kommer hon få ett litet syskon också nångång i framtiden. Jag måste bara få Daniel att vilja ha ett barn till och inte en hund först, för det kommer aldrig hända! :)

Bananfudge

2013-02-22 @ 01:20:44

Har bakat lite gott idag. Älskar verkligen banan! Så det fick bli bananfudge :) Tror nog att det får bli några banan/chokladmuffins nästa vecka!

Leah kryper

2013-02-19 @ 19:06:00

Laddade upp en video på Youtube där fröken Wallin kryper. Här är länken!
http://m.youtube.com/watch?v=uaRLvJ6mzPg

Dåligt

2013-02-19 @ 18:53:24

Nu har jag uppdaterat dåligt igen!! Men jag skyller på att dagarna går alldeles för fort.
Helgen gick som sagt väldigt fort. Tindra var här och vi tittade på Pippi som vanligt. Testade att variera oss lite och satte på den tecknade versionen men NEJ det funkade INTE! "Inte Pippi!!!" skrek hon då haha så det var bara att sätta på Pippi på rymmen som vi redan sett femtioelva gånger. Men vad gör man inte för att få barnen nöjda :)
Vi bakade lite muffins också som tog slut redan dagen efter. Vi är ju en familj full av gottegrisar här hemma. Sen fikar vi oftare än vad normalt folk gör tydligen (säger Daniel som inte kommer från en fikafamilj som jag gör).
Denna veckan är det stenhårt plugg som gäller. Jag måste klara sista tentan nu på torsdag, som för övrigt kommer att vara på hotell Scandic här i Värnamo. Anledningen till det är att byggarbetarna borrar nåt så in i bomben i gummifabriken jämte skolan så man hör knappt vad man tänker. De på skolan vill att vi ska ha de bästa förutsättningarna när vi skriver tentan.

Varje dag är det nåt nytt läte eller ny rörelse som Leah börjar med. Senaste tiden har hon pratat en hel del, låter ungefär "bawamamababawawa" och det kommer nog mycket från Babblarna som hon älskar att titta på i min mobil. Hon har även ställt sig i krypposition och sover även i samma position fast med huvudet i sängen då såklart. För det mesta har hon bara stått o gungat fram och tillbaks men idag tog hon sina första krypsteg!!! Jag blir så glad och stolt. Hon är så duktig vår lilla tjej! Nu gäller det verkligen att passa sig så hon inte rymmer för de små stegen hon tog idag kommer säkerligen utvecklas snabbt och snart kryper hon nog snabbare än vad vi är vana med :)

Tindrahelg

2013-02-15 @ 17:27:41

Äntligen är helgen här, men den lär ju försvinna lika snabbt!
Danne var o hämtade Tindra idag då hon ska vara här över helgen. När de kom hem låg Leah och sov så vi åt lite mat och kollade på Ronja Rövardotter. För en stund sen vaknade lillan o herregud va glad hon blev när hon såg att Tindra va här. Det är nog ingen annan som fått henne att skratta så och bli helt extas utan att ens titta på henne eller säga nåt. Det kallar jag syskonkärlek! <3

Alla hjärtans dag

2013-02-14 @ 22:38:38

Jag är supernöjd med dagen! Verkligen!
Det började med att vi skulle ha redovisning av en Energikartläggning i skolan, det gick hur bra som helst! Fick även många positiva kommentarer på rapporten jag skrivit. Efter det var det sammanfattning av kursen. Alltså, sista lektionen innan tentan. Helt sjukt! :)
Efter skolan fick vi skynda oss lite. Hem o fixa mig, ta på Leah för vi var bjudna på kärleksfika hos syster min. Vi skulle även få låna deras bil och de fick låna vår dotter några timmar :) Vi tänkte åka hem o se en film o bara vara, men vi somnade! Haha så blir det när man är småbarnsförälder. :) Tack syster Linda för att du ställer upp, i alla lägen! Älskar dig!!
Nu sover Leah för natten så vi ska sätta igång en film, äta godis och kanske till och med ta oss ett glas rött vin :)

Andra året med Alla<3dag jag får vara lyckligt kär i mannen i mitt liv. Du gör mig så otroligt lycklig Daniel och jag hoppas att vi alltid får vara VI <3

Fettisdagen

2013-02-12 @ 22:44:33

Idag har det varit fettisdagen, alltså semledagen! Och självklart har vi ätit varsin. De sålde 2 pack semlor på Kvantum för 20spänn, billigt!! Louise och Jonathan var också här och munsade i sig varsin .
Jag har också hunnit med att göra klart min Powerpoint-presentation inför redovisningen på tordag. Ska bara skriva ner vad som ska sägas till vilken bild.
Imorgon har jag tagit ledigt från skolan för att träffa mammorna och bebisarna i min mammagrupp. Det känns som om det va jättelängesen nu så det ska bli superkul :) Efter träffen har jag och Julia bestämt att vi ska gå en liten promenix. Fick mess igår om att mina nya glasögon är klara så kanske att vi skulle kunna hämta ut dem när vi ändå ska gå.

Soffa = Energitjuv

2013-02-11 @ 20:38:56

Alltid när jag kommer hem från skolan känner jag mig hur pigg som helst. Men så fort jag sätter mig i soffan försvinner all energi. Idag var en sån dag, fast jag satte mig aldrig i soffan! Jag började direkt med att plocka ut och in i diskmaskinen, städade hela sovrummet inkl dammsugning och avtorkning. Sen satte jag igång att baka! Chokladmuffins och kokostoppar fick det bli. Efter det tog jag mig en lååång dusch och när jag kom ut så var Louise och Jonathan här o hälsade på lite. Då fick jag ju chans att bjuda på godsakerna som jag bakat. Fick ett helt klart godkänt :) Nu har jag precis fixat naglarna igen och satt mig i soffan. Och ja, energin försvann direkt så snart somnar jag där jag sitter!

Modell

2013-02-10 @ 19:16:04

Vi har en minimodell här hemma :)

Slödag

2013-02-10 @ 19:13:48

Idag har varit en sån där riktig slösöndag. Vi har kollat klart på alla Johan Falk-filmerna så nu får vi gott vänta tills i mars då de släpper nästa film. Trodde aldrig jag skulle fastna för svensk kriminalaction men det gjorde jag. Danne är nog nöjd iaf.
Imorgon är det inlämning av rapporten som gäller. Skönt att jag typ är klar, tänkte skriva slutsatserna bara sen kan jag skicka in! :) Tentaplugg nästa!! Herregud va tiden går snabbt! Tenta, praktik och examensarbete kvar sen är jag utbildad energisamordnare, även fast titeln kanske egentligen borde varit energiingenjör eller energiexpert. Jaja, utbildning i bakgrunden vilket fall som och det känns jävligt skönt måste jag säga!

Lååång mysmorgon

2013-02-09 @ 12:39:39

Idag vaknade lilla madame innan 8 vilket är ganska ovanligt. Vi åt frukost och nu har vi legat o myst i soffan ända fram till 12:30. Men ååh vad jag önskar att vi hade en större soffa. Vi har faktiskt hittat en på Chili som vi gillar, det är bara herr plånbok som sätter stopp just nu. Nähä, dags att ta tag i dagen. Här ska hängas upp nya gardiner i sovrummet bland annat. Bilder kommer!
Men först lunchdags! Isterband och dillstuvad potatis, en av favvisarna här hemma!

Fredagskväll

2013-02-08 @ 20:59:15

Daniel spelar Xbox för fulla muggar, Leah sussar sött i sin säng och jag fixar naglarna. Ja, så ser vår fredagskväll ut den här gången.
Tänkte ta mig ett glas vin (men bara ETT!) för om 2 min ska vi se en Johan Falk film, älsklingen och jag.
Trevlig helg allihop!!

Mjölkproteinfri kladdkaka

2013-02-08 @ 19:33:32

Som rubriken säger, jag har bakat en mjölkproteinfri kladdkaka. Inte av anledningen att någon i familjen är allergisk, utan mer "orkar-inte-gå-till-affären-och-köpa-smör". Haha. Den kanske inte ser så mycket ut för världen men god var den!

2 ägg
2,5 dl socker
1 dl matolja
1,5 dl mjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 krm bakpulver

1. Vispa ihop ägg, socker och olja.
2. Blanda i de torra ingredienserna.
3. Smeta ut i en form.
4. Gräddas i 180 grader i ca 20 min beroende på hur kladdig man vill ha den.

Mums!! Perfekt en fredagskväll med lite kaffe till :)

Synundersökning

2013-02-01 @ 19:57:17

Fram till den 3 februari (alltså veckan ut) har Specsavers ett erbjudande där man endast betalar 295kr för en synundersökning och får glasögonen på köpet. Visserligen var det bara de bågar på 250-500kronorsväggen. Men jag passade på eftersom jag är i stort behov av nya glasögon, som jag kan ha när jag är hemma eller är sjuk och inte får ha linser. De glasögon jag har här hemma köpte jag när jag var 14-15år, 10år sedan!!
Han som gjorde synundersökningen var hur bra som helst. Han förklarade precis allt om hur och varför osv. Och tillslut fick jag lägga till 100kr och få en undersökning för linser också. Samt att jag fick ett par provlinser att testa i en vecka. Är jag inte nöjd med komfort, pris eller annat så får jag testa ett par andra tills jag är nöjd, utan några extra kostnader.
Alltså för ynka 400kr fick jag 2 olika undersökningar, ett par nya glasögon och provlinser. Jag är hur nöjd som helst!