Hotellnatt

2013-04-20 @ 09:26:00

 
Ikväll ska vi iväg till ett hotell som heter Smålandsrasta där vi kommer att spendera natten, bara jag och Daniel. Och dessutom blir vi bjudna!
Vi ska äta god mat, gå på pubkväll och ha det supermysigt!! Ganska skönt att få vara barnlediga ibland. Tack mamma som ställer upp att vara barnvakt åt vår goa prinsessa.
 
Nu ska jag packa våra väskor och äta lite frukost! Ha en trevlig helg alla, för det ska vi ha!

Feeel

2013-04-18 @ 21:42:43

Råkade lägga in fel bild i förra inlägget. Så nu finns den uppe 2 ggr på några dagar. Jaja!

Uppdatering

2013-04-18 @ 21:40:27

Tänkte jag skulle uppdatera litevad det gäller min viktuppgång o så.

Förra veckan vägde jag 58,8kg. Det var dag 1.

Under hela veckan har jag kämpat med att äta 3000 kalorier om dagen. Kan erkänna att vissa dagar har jag endast uppnått runt 2500 kalorier, men det är betydligt mer än vad jag brukar äta.
Jag har gymmat (styrketränat) 2 gånger och varit ute på promenader varje dag med undantag i söndags då jag hade sån extrem träningsvärk. Annars har jag skött mig ovanligt bra tycker jag!

Vägde mig igår, dag 8, och vågen visar 59,9kg! Alltså 1kg på en vecka! Yesss!! :)

Har pratat med min pappa om detta och han erbjöd sig att köpa ett halvårskort på gymmet till mig. Såå snällt! För jag tycker det är jätteroligt att träna, sen bidrar det ju till nåt bra också :) Det enda kravet han ställde var "du måste lova att träna också då". Självklart!!! Ska bara kolla upp hur man gör med betalning och hur de har öppet/stängt under sommaren :) Nu kör vi!!! :)

Kökfix påbörjat!

2013-04-15 @ 22:19:46

Idag fick vi äntligen våra efterlängtade köksluckor! Vita o fina precis som vi vill ha det. Nu väntar vi på att Winsth golv ska höra av sig så vi kan bli att med det fula golvet vi har och in med nytt!
Vi har även planerat att måla väggarna som just nu är gulgråaktiga. Men tyvärr kommer vi inte överens om färg... Båda vill egentligen måla vitt, men vi är rädda att luckorna kommer se gula ut då. Sen har Danne en ide om att måla grått och en fondvägg som han vill MÅLA randig svart och grått. Nej säger jag! Alldeles för mycket jobb och dessutom vill jag bli av med det gråa i köket. Jag är lite sugen på att måla svart över luckorna där det är ca. 30 cm hög förvaring runtom hela köksinredningen. Sedan vill jag gärna ha nån pastellfärg på resterande väggar, t ex mintgrön eller ljuslila och sedan passa in handdukar och dylikt med samma färg fast en mörkare nyans.. Ja.. Vi är som sagt inte enade! Någon som har andra tips? För vi kommer ingenstans!!

Gym

2013-04-14 @ 15:22:41

Igår bar det iväg till gymmet, för första gången i mitt liv. Det kändes riktigt skönt faktiskt!
Vi körde lite på löpbandet, styrkeövningar, roddmaskinen och löpbandet igen. Kan säga att det var jobbigt och man blev helt svettig men jag är taggad till nästa gång :)
Idag ligger jag mest i soffan med världens träningsvärk i låren! Fyfan!! Haha men jag hade förväntat mig detta, jag är ju som sagt väldigt otränad.. Men det ska det bli ändring på! :)

Heldag med småtjejerna

2013-04-10 @ 19:13:43

I morse vid halv 9 gick Julia, Alice, Leah och jag en powerwalk i morgonsolen till Osudden och tillbaks. Nästan 7km blev det! Det var ganska kallt men molnfritt så det var ändå väldigt skönt.
Efter vår promenix åt vi lite frukost hos Julia och sen tog jag hand om tjejerna medans hon städade hela lägenheten för kl 13 skulle de andra mammorna i mammagruppen komma på fika.
Det var jättekul att få träffa alla mammor o stora bebisar igen! Vi får verkligen inte sluta träffas även att BVC-träffarna är slut.

Nu ligger jag o slappar i soffan medans Leah leker i sin säng men egentligen borde hon sova... Ska alldeles strax ta tag i mina styrkeövningar för nu är min proteinshake slut!

Taggad!

2013-04-09 @ 21:08:00

Nu är jag riktigt taggad inför den kommande tiden. Jag har som de flesta vet en väääldigt bra ämnesomsättning. Vilket resulterar i underviktig!

Mitt mål är att gå upp 10kg på bästa sätt, genom träning.

Jag började med att ladda ner 3 olika appar.


1. Runkeeper - Hjälper mig att hålla koll på hur långt jag går och hur många kalorier jag förbränner (vilket egentligen inte har med min viktuppgång att göra). Men tack vare den här appen blir jag mer pushad till att gå ut o gå. 1,7 mil på 2 dagar, inte illa! Ska försöka gå minst 3km om dagen :)

2. ShapeUp - En app där jag fyller i allt jag äter och ser hur många mer kalorier, protein, kolhydrater och fett jag behöver per dag för att nå just mitt mål. Självklart är det en bra app om man istället vill minska i vikt.

3. Situps PRO - Liknande ett situptträningsschema som visar hur många situps jag ska göra varje dag, samtidigt håller man telefonen mot sitt bröst medans den räknar situpsen. Efter några dagar ökar den antalet osv. Jag la även till att jag gör samma antal armhävningar efter och sen plankan på knä 1min x 3.

På allt detta har jag köpt mig proteinshake som jag dricker 2 ggr per dag då jag är dålig på att äta samt att det behövs när jag tränar.

På lördag eller söndag förmiddag är det jag som följer med Julia till gymmet så ska hon visa mig hur jag ska göra där! :)

Känns som en riktigt bra start det här!!

Bebislek

2013-04-05 @ 23:14:45

Idag har vi haft Alice och Julia på besök. Det är alltid lika kul att träffa dem. Känns så lätt att prata med Julia, och småtjejerna verkar gilla varann jättemycket. Nu börjar de bli lite större också och kan leka "ihop" även att de snor varandras leksaker. De lilsom syns att de har kul ändå, tjötar o skrattar :) Tack för idag tjejer!

Skötväska

2013-04-02 @ 22:55:25

Igår när vi var ute och gick fick Leah sitta i Tindras vagn och vice versa. Leah bara äääälskar att sitta framåtvänd. Så idag när jag och Julia skulle ut med tjejerna var Leah jättesur för att BARA få se på mamma hela tiden. Hon bökade och försökte titta runt vagnen. Då kände jag att nu är det dags! Visserligen är det kanske lite tidigt att vända sittdelen, men egentligen, vem bestämmer NÄR man ska vända? Nä, jag anser att sålänge Leah är glad och nöjd så kommer jag göra allt jag kan för att hålla det så.
Väl hemma dammsög och torkade jag av vagnen, sen vände vi sittdelen! Vi har även tänkt köpa en ny vagn till henne. Vi har hittat en mycket smidigare och billig vagn som vi ska köpa. Dessutom kommer hon kunna sitta mycket bättre i den. Den vi har nu är jättebra, men hon kan aldrig sitta upp ordentligt i den utan halvligger bara..
Ny vagn betyder ju även att en ny skötväska måste inhandlas. Jag bloggade om det för ganska längesen. Hur vi (eller jag) verkligen inte gillar den vi har, och den är ful! Jag har spanat lite på nätet nu och läst en massa. Kom fram till att dyrast är inte alltid bäst. Skötväskan jag hittade kan man köpa på Stadium, för ynka 99kr och finns tydligen i massor av mönster och färger. Därför blir det en tripp dit imorgon för att titta på vilket utbud de har här. Här ser ni modellen iaf!

Soool

2013-04-01 @ 21:04:25

Nu känns det verkligen som attvåren är påväg, äntligen!!! Sista dagen av den här långledigheten avnjöts mestadels ute i solen. Vi gick först en långrunda, Danne, jag, Marie, Leah och Tindra. Efter lite mer än halva rundan stannade vi för att fika och gunga lite med tjejerna. Det var hur mysigt som helst och måste göras om!!