Kopparspiral

2012-10-30 @ 14:25:25

På måndag hade jag tid för att sätta in kopparspiralen (då vi beräknade min första mensdag till den 5 nov) men mensen kom idag, nästan en vecka för tidigt. Ringde min barnmorska och hon fixade en ny tid till mig redan idag. Så nu är jag precis hemkommen och börjar få lite mensvärk, som tydligen var vanligt efter man satt in en spiral. Håller tummarna för att detta är ett bra preventivmedel för mig, det hade varit underbart! :)

Ny säng

2012-10-29 @ 21:32:07

Hoppas innerligt att vår nya säng kommer imorgon så man kan få lite ordning här hemma för då ska vi ha kalas! Det är Tindris som fyller 2 år (egentligen fyller hon nästa helg men vi firar henne i helgen då det inte är vår helg på hennes dag). Vill så himla gärna städa här hemma!! Trivs inte alls som det ser ut just nu.. Snart så!!

Leah Signe Wallin

2012-10-28 @ 17:39:49

Nu är hon döpt! Vår lilla going!!

Vi är jätteglada för gårdagen, för alla som kom, för alla presenterna och speciellt till mamma som har jobbat och slitit för att vi skulle få massa godsaker till fikat, tack alla!!

Dagen började redan på natten kan man säga. Leah vaknade vid 3 och hade inte en tanke på att somna om. 2 timmar tog det, sen sov hon igen... Hon hade nog sina aningar om dopet som skulle ske..
På morgonen bar det iväg till CG för att handla frallor, pålägg, drickor mm. Efter det åkte vi till församlingshemmet och dukade upp allt vi kunde samt fixade grönsakerna till frallorna.
När vi var klara så gick jag, Danne och Leah till marknaden en snabbis. Riktigt kallt var det och mycket folk. Men vi köpte inget direkt. Alltid samma skit som säljs...
Sen var det bara att skynda hem, göra oss iordning för sen var det dags!! Leah hade vilat hela rundan på stan, samt en timma innan vi kom till kyrkan. Men ändå var hon trött och var den enda bebisen som skrek... Typiskt då hon alltid annars är så go och glad. Hon höll sig dock när hon fick vatten på huvudet :)
Fikat ägde rum i församlingshemmet (Vita Salen). Vi hade jättetrevligt och var supertrötta när vi kom hem, i alla fall 2 trötta föräldrar!!

Tack än en gång allihop som kom för att fira Leahs dopdag!!

Stackars liten

2012-10-25 @ 19:40:27

Tänker extra mycket på min gamla kisse idag. Hennes nya ägare skrev till mig idag att Betsy hade fastnat nånstans ute och slitit sig loss, och slitit upp ca 8 cm av svansen. Hon fick åka in på operation och amputera bort en bit av den. Stackars liten!! Men man får se det positiva, hon kunde ju lika gärna ha fastnat och sen inte kommit loss alls, nånstans ute i skogen där ingen går. Hon mår bra nu iaf, men trött efter operationen.. :)

Fullt upp!

2012-10-24 @ 21:17:05

Idag har varit en sån dag då man har gjort nåt i princip hela tiden, tills nu..
Dagen började med att jag följde med på ett byggmöte i Horda med en kille från kommunen. Vi kollade in bygget och de diskuterade lite om entreprenaden, uppkomna problem osv.
Sen var det dags för nästa aktivitet.. Första föräldrarträffen! Det var jättekul att träffa alla och prata massa om bebisar o så. Det var också kul att se de andra bebisarna. Alla var verkligen olika men ändå så lika!! Grät likadant, pratade lika mycket och massa bebisskratt :)
Efter föräldrarträffen gick vi till kyrkan för att träffa de andra familjerna och repetera inför dopet som är på lördag.
Vi var hemma vid halv sju tiden och är jättetrötta!! Hoppas Leah är snäll och vill sova snart :)

Kaos!

2012-10-22 @ 21:25:08

Just nu lever vi i ett byggkaos! Imorgon eller Onsdag kommer vår nya säng så Danne har okuperat barnens rum där han bygger huvudgavel och sängram. Han har även börjat bygga en trappförvaring till Leah och Tindras rum OCH en skänk till vardagsrummet. Snacka om upptagen man! :) Barnrummet är nu fullt med MDF-skivor, slipdamm och massa verktyg.. Hoppas det inte tar allt för lång tid bara!!

Söndagsfika

2012-10-21 @ 13:50:08

Då var helgen nääästan slut... Lika tråkigt varje gång tycker jag! Idag blir det mest slapp i soffan, en typisk söndag. Vi ska även ha lite fikagäster här om en stund. Det är familjen Ek och min mamma som kommer. Och ikväll blir det att lägga sig tidigt då det är min första praktikdag imorgon. Vill ju inte komma försent! :) Trevlig söndag på er!

Första bilden

2012-10-19 @ 20:04:27

Här är första bilden som togs på mig och Danne tillsammans. Kärlek!!!! <3

Byxdress

2012-10-19 @ 08:28:51

Jag köpte en byxdress till Leah på Tradera för ynka 20 kronor. Och jäkla va nöjd jag är. Hon blev sååå fin i den!!

Termin avslutad

2012-10-18 @ 22:03:31

Äntligen är tentan gjord och denna terminen avslutad (om man bortser från de kommande 8 veckorna då jag ska praktisera). Tentan kändes väl sådär men har hopp om ett G i alla fall. Teoridelen var betydligt lättare än beräkningsdelen. Sen kan jag ju täkna med ett par bonuspoäng från projektuppgiften. Detta ska nog lösa sig!
Denna helgen ska jag vara väääldigt ledig och bara njuta! Tindra kommer imorgon så vi får se om vi kan hitta på nåt skoj med henne på lördag.
Leah har förresten hunnit bli 3 månader. Tiden bara rusar iväg!! Men hon blir allt roligare och roligare varje dag. Upptäcker nya saker och är mer med i allt som händer runt omkring. Vi har ju också invigt gåstolen, men än sålänge är det bara korta stunder som spenderas i den. Det verkar vara en toppengrej i alla fall!

Vaccination

2012-10-15 @ 22:02:46

Idag fick vår lilla skrutta sin första vaccination. Det var bland annat mot Polio, Hepatit B och stelkramp. Men fyy så ont det gjorde i mitt mammahjärta.. Hon var ganska så gnällig efteråt men när hon väl somnat sov hon i 3 timmar. Nu har hon precis somnat för natten och jag håller tummarna för att hon slipper feber.
Imorgon är det dags för ett litet möte med Claes från Kommunen angående min praktik. Vi ska väl egentligen bara diskutera upplägget på LIAn och jag måste komma ihåg att berätta att jag ska vara hemma fredagar då Danne jobbar. Efter mötet ska vi upp till MVC där en kvinnlig läkare ska undersöka mig och denna gången ska jag hålla tummarna ännu hårdare att hon tycker som jag, att det borde åtgärdas eller på nåt sätt lösa detta. Ni som inte läst tidigare så har jag en förlossningsskada som både ser förjävlig ut, ömmar och skaver, kort sagt. Förra gången var det ju en gammal gammal gubbe som konstaterade att allt såg normalt ut, och det gör det INTE! Men jag hoppas att den kvinnliga läkaren kan lite mer om hur det ska se ut, för det borde hon ju, eller!?

TV-tips

2012-10-13 @ 21:27:01

Sitter hemma själv och kollar på TV. Fastnade i ett program och nu sitter jag här och skrattar för mig själv haha Pensionärsjävlar USA med Betty White på 5an.. Så jäkla kul! :D

Ett litet inlägg till en familj med stort hjärta!!

2012-10-13 @ 20:42:14

Ibland när livet inte alltid blir som man tänkt sig så är det skönt att veta att man har både familj, släkt och vänner som bryr sig. Jag är jättelycklig och trivs med mitt liv men ibland är det också jobbigt! Men vi är nog inte ensamma om det. Däremot är det inte alla som har människor runt omkring sig som kan hjälpa till när det är jobbigt. Jag är jätteglad att jag har det. Därför tänkte jag passa på att tacka er, allihop! Men speciellt idag vill jag tacka familjen Nordling! Att ni tänker på oss och vill att vi ska ha det bra är guld värt. Jag blir så rörd bara av tanken. Och jag hoppas att jag nångång i framtiden kommer kunna visa min tacksamhet på nåt annat sätt än i bara ord. Tack!! Ni är bäst! <3

Fredag

2012-10-12 @ 19:33:44

Idag var nog den värsta dagen av förkylningen, hoppas jag! Leah ville gå upp vid 8 så det var bara att göra som hon ville. Hon är ju trots allt den nya bossen här hemma. Men som tur var var hon bara vaken en timma o sen snällt somnade på mammas mage i soffan. Jag bara äääälskar att ha henne sovandes så. Man känner en trygghet och det är himla mysigt också. Ja.. Snäll bebis får man nog hålla med om att hon är då hon sov ända till 12! Och nu har hon somnat i sin säng utan något gnäll :)

Snart kommer L & J hit med hunden också. Då blir det fredagsmys med pizza och sällskapsspel. En perfekt lugn fredag, precis vad jag behöver!



Svar på kommentar från moster Helen!!

Jo jag ser kommentarerna men kan inte svara på dem via mobilen.. Lite dumt faktiskt!! Men jo mamma sa nåt om en filtduk, fast hon sa inte att det var din ide!?

Sjuk!!

2012-10-10 @ 19:16:42

Igår frös jag heeela dagen, men tänkte inte så mycket mer än att det var för att det var kallt ute. Men idag vaknade jag med rivig hals och rinnande näsa.. Usch!! Vill inte vara sjuk! Och vill absolut inte smitta Leah. Jag ska försöka hålla mig från att pussa på henne, men jag är ju trots förkylning hennes mamma och måste byta blöja, mata osv.

Idag gick vi ner till församlingshemmet där vi ska ha vårat dopfika. Vi fick se hur fikarummet såg ut och de visade vart tallrikar, koppar och bestick fanns, vi fick lära oss deras megastora kaffemaskin också så nu är allt klart inför dopet. Vi ska ringa vaktmästaren och prästen också och kolla om vi ska repetera innan dopet då det är 3 barn som döps samtidigt.

Nu sitter vi och myser framför tvn efter att jag gjort klart min powerpoint-presentation inför morgondagens muntliga redovisning av en energibesiktning.

Energisamordnare

2012-10-09 @ 20:51:17

Idag hade vi näst sista lektionen för den här terminen. Vi fick testa på rollen som energisamordnare. Två av våra lärare var med där en var projektledare och den andra var beställare i ett byggmöte. Vi i vår grupp blev tilldelade olika konsulter där jag var VVS-konsult. Sen fick vi turas om att vara energisamordnare. Måste säga att det var riktigt svårt att "hoppa in" i alla diskussioner med egna energieffektiva förslag och samtidigt stå på sig i situationer där det kan kosta på endel att investera men samtidigt ha en mindre elförbrukning per år. Lektionen i helhet var jättenyttig och rolig! Definitivt bra inför framtiden!
På torsdag är det muntlig redovisning av energibesiktningen som gäller! Samt avslutning!!! Det har gått sååå snabbt!

Kvällen har bestått av tacopaj o fika med Louise och Jonathan. Och lite SongPop mellan varven :) Jag är helt slut nu efter den här dagen och kommer somna gott!

Nappar, nappar..

2012-10-09 @ 20:42:44

Blir tokig ibland när man inte hittar Leahs nappar. Springer runt i varje rum och letar. Har idag suttit o kollat lite efter en napp burk och hittade en supersöt från Cult Design. Den ska inköpas vid löning!

Doppresent - Tips!

2012-10-08 @ 20:40:48

Tänkte lägga upp lite exempel på vad Leah önskar sig till dopet, om man nu vill köpa något!

• Smyckeskrin/speldosa
• Fotoalbum (m vita blad, inga plastfickor)
• Finare snuttefilt
• Leksaker, gärna med musik
• Kläder (alltid välbehövligt)

Ja, ungefär så ser hennes önskelista ut i nuläget. Men det finns säkert massor med annat kul. Och dessutom är det absolut inget tvång att köpa present! Viktigast för oss och främst Leah är ju att man vill komma och fira hennes dopdag med oss! :)

Skötväska

2012-10-08 @ 13:27:00

Jag skulle behöva (vilja ha) en ny skötväska. GIllar inte alls den vi har, väldigt jobbig att bära med sig och dessutom är den inte så snygg. Har suttit och kollat runt på nätet nu på lektionen.. Råkade spåra in på det under föreläsningen :) Men jag har svårt att välja, däremot vet jag att den ska vara rosa/flickig. Hittade några fina, här är exempel på dem. Va tycker ni!? Någon annan som vet vart jag kan hitta andra fina skötväskor till bra pris?

Ajaj!!

2012-10-07 @ 22:19:36

Då var helgen över. Den försvann lika snabbt som den kom...

Vi har i princip inte gjort ett smack! Jag har gjort klart min rapport i alla fall och hoppas på några bonuspoäng till tentan.
Idag var Louise och Jonathan här. Fikade, åt lunch och pluggade tillsammans. Skönt att man kan ta hjälp av varandra när det gäller plugget :)

Vet inte vad som har hänt i min tå, men jag gick in i Daniels fot när han hade skor på sig och slog mig på tån ganska så rejält.. Så nu är den blå och röd! Kan knappt gå! :( Stukning säkert.. Uff!!

Värnamo Nyheter

2012-10-05 @ 23:29:53

Vi var med i tidningen igår! Fick den hemskickad idag av moster Annika som jobbar där eftersom vi inte är prenumeranter. Men jag ser att det är ett litet fel, hon föddes 05:23 och inte 15:23, men det är mitt fel! Jag skrev fel till A i mailet. Men vad gör det om 100 år :)

Rastlös!

2012-10-05 @ 23:26:48

Då var helgen här! Skönt! Men det bli inte så mycket vila när yrvädret Tindra är här :) Lite synd att det regnar ute hela tiden så man kunde gå ut o hitta på nåt nu när hon väl är här.
Trots 2 barn, skolarbete osv så känner jag mig rastlös.... Vet inte alls vad man ska hitta på (finns ju saker man borde göra, bara att suget finns inte där). Imorgon måste jag i alla fall ta tag i det sista av rapporten på energibesiktningen, dvs sammanfatta hela alltet..
Daniel pratade med BVC idag, vi ska ge Leah 15 ml Lactulos varje morgon. Det är tydligen ingen fara om avföringen är vattnig, hellre det än hård sa dem. Funkar det inte så ska vi köpa Mikrolax som också är en slags laxering, fast man går "andra vägen". Men den används bara i nödfall! Håller tummarna för att 15 ml Lactulos ska hjälpa vår lilla prinsessa!

Ny tid

2012-10-04 @ 18:13:03

Jaha, då har man fått en ny tid till MVC för en gynekologundersökning. Denna gången gratis och en kvinnlig läkare. Håller verkligen tummarna att hon ger mig något positivt besked. Så om 2 veckor ska jag dit :)

Leah har varit riktigt slö idag, sovit nästan hela dagen och allmänt gnällig. Svårt att veta vad som är fel också! Jag känner mig dock lite beskymrad. På 2 månader har hon bajsat själv 2 gånger.. Resten av gångerna har vi fått hjälpa henne, trots att vi ger henne Lactulos (laxering). Någon som har tips på vad man kan göra!? Masserar magen hela dagarna känns det som.. :(

Strax kommer L & J på lite fika, och vi ska plugga lite också medans grabbarna får leka :)

Besviken..

2012-10-04 @ 00:07:09

Jag blir så ledsen och besviken på vissa människor ibland. Att folk försöker styra mitt liv, hur jag känner och försöker få mig att må dåligt... Jag gör så gott jag kan för min familj, vårt liv och allt där kring. Men det ligger säkert mycket avundsjuka bakom. Jag är lycklig och trivs med hur allt har blivit! Det är inte lätt att få alla glada o nöjda hela tiden, men de beslut jag gör, gör jag för att jag vill och känner för det. Sen om det inte passar alla så är det ju synd och tråkigt. Men jag gör så gott det går!!!

Dopet närmar sig..

2012-10-02 @ 21:11:22

Idag fick vi hem inbjudningskorten till dopet som vi har beställt. Så kvällen spenderades till att åka runt och lägga på dem, och skicka iväg dem till de som inte bor i stan. Vi hämtade också dopklänningen hos moster Annika. Leah kommer bli sååå fin!

Måndag!

2012-10-01 @ 20:09:54

Då var det ny vecka, igen! Tiden går så fruktansvärt fort. Leah är redan 11 veckor!! Måste säga att jag känner mig lycklig och nu har alla pusselbitar fallit på plats, bebis, förlovning och ett fint hem. Kan inte önska något annat!!

Denna veckan kommer spenderas mest på hemmaplan då vi endast har lektioner måndag och torsdag. Men det betyder inte att jag slipper undan pluggandet. Har ett projekt att hinna klart till måndag, tenta om 2 veckor, fattar inte riktigt hur jag ska lyckas med detta samtidigt som min goa unge behöver uppmärksamhet också!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3827786/images/2012/pic_5069dc13ddf2b3110b00069a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3827786/images/2012/pic_5069dc17ddf2b3115d0005c3.jpg" class="image">