Grattis!!

2012-11-29 @ 00:12:26

Grattis på födelsedagen älskling!!!

Tack för att du är du och att jag får spendera varje dag med dig. Tack för att du är världens bästa pappa till vår dotter. Tack för allt du gör för vår familj. Tack för alla fina ord till mig. Tack för att du får mig att känna mig speciell, lycklig och att jag är den du vill leva ditt liv med. Jag älskar dig!

Hoppas din dag blir precis som du tänkt dig. Jag ska göra allt för att den ska bli så som du vill. För idag, då bestämmer du! Hihi :)

Ingen vanlig dag

2012-11-26 @ 09:48:54

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det mosters lilla (stora!?) skruttas födelsedag. Tänk att det redan gått ett år sedan jag och mamma satt och lipade på RoseGarden då vi precis fått ett mess om att en liten Nova kommit till världen.
På lördag åker vi till GBG för att fira henne med dunder och brak, och en massa massa annat folk vad jag förstått. Hela familjen (jag, Danne, Tindra och Leah) tar tåget på förmiddagen och vi har bokat ett rum på ett vandrarhem som ligger i närheten av Louise och Roberts lägenhet. Det ska bli supermysigt! Hoppas vi hinner med Liseberg och att det inte regnar för mycket..

Grattis än en gång Novis! Vi saknar dig!

Bloggtips

2012-11-25 @ 23:09:44

Tänkte tipsa om en blogg som jag flitigt följer. Hon skriver om inredning, pyssel och mycket för barn. Allt hon gör och lägger upp är superfint och jag önskar att jag var lika duktig på inredning som hon!
rustaupp.blogg.se
Kika in och se själv!

Julpyntat

2012-11-25 @ 21:02:00

Har hållt igång nästan hela dagen med städ och julpynt, är fortfarande inte klar! Ska fortsätta imorgon efter praktiken och om jag hinner blir det lite lussebullsbak :)

 

Nu är det jul igen....

2012-11-25 @ 09:13:21

Trots för lite sömn både idag och igår så är det dags för detta årets julstädning och julpyntning. Känns ju som att julen blir lite roligare detta året, med tanke på att vi har en liten bebis som ska få uppleva sin första jul. Och jag kan tänka mig att julen bara blir roligare ju äldre hon blir sen. Alla julklappar blev inhandlade igår när vi var på Gekås, några enstaka kvar bara. Skööönt!
Nu börjar Leah bli otålig så jag tror det är dags att sätta på julmusiken! :)

Ååååh!

2012-11-23 @ 19:55:45

Skrev precis ett lååångt inlägg men när det publicerades fanns bara rubriken och bilden med, såå typiskt. Tyvärr så orkar jag inte skriva om allt igen så jag bjuder på en gammal bild på en snart gammal man, men också en jävligt snygg sådan ;) My love! <3

Pyssel

2012-11-21 @ 16:22:14

Idag fick jag hem lite pysselgrejer som jag beställde förra veckan. Jag kommer ihåg när jag var lite gjorde vi sånna här innan jul och vad jag minns så tyckte jag det var jättekul.
Hade inga jultyger eller julband hemma nu så det fick bli en testkula. Fin blev den! Så nästa vecka ska jag se om jag kan få tag på lite tygbitar och band :)

Jag vann!!

2012-11-20 @ 14:27:55

Jag tävlar endel på Facebook men har aldrig vunnit nåt, förens nu!!! Det är en tjej som driver en butik "ByEngberg" som den heter. Hon har haft x antal luckor med tävlingar på facebook nu i November. Och ja, som rubriken säger, jag vann! En söt tygdocka (35cm lång) från Madame Mo som kostar 199kr :) Jag hade aldrig köpt en så dyr tygdocka men väldigt kul att äntligen vinna nåt! Man kan ju hoppas att den uppskattas av Madame Leah :)

Föräldrarträff

2012-11-19 @ 22:52:39

Inatt var hon inte alls snäll vår lilla prinsessa... Vi kom hem från Anton & Axels kalas vid 18-tiden och då spmnade hon sött.. Skönt tänkte vi.. Men vid 21 vaknade hon igen, sket 4ggr varav 3ggr på en halvtimma haha Man kan inte tro att vi har fått hjälpa henne tidigare. Hon fick iaf vara vaken till 22 och då somnade hon hyffsat lätt igen. Men det gick bara 2 timmar sen vaknar hon av att hon bajsar igen!!! Vet inte om det var päronpuren som gjorde sitt eller om hon bara var dålig i magen. Jaa då var ju klockan 00 och jag började få lite smått panik för jag skulle ju upp tidigt. Så Danne tog med henne ut till vardagsrummet så jag kunde sova. Lättare sagt än gjort! Hönsmamma som man är låg jag o lyssna på dom o gick ut en gång för att kolla varför hon skrek.. Vid 4 somnade hon och även vi. Uffff!! 3 timmar sömn är inge vidare..

Idag har vi varit på den andra föräldrarträffen. Det pratades om mat, men eftersom Leah är den enda (av 5 bebisar denna gång) som bara äter ersättning så var hon även den enda som fått smaka lite mat och pure. BVC-tanten tyckte att det var bra för henne och hennes mage/tarmar, hon tyckte även av Leah var väldigt social och frågade om hon alltid är så glad. Nää det kan man väl inte påstå haha men oftast iaf!
Tycker det är riktigt kul att träffa andra mammor med jämngamla bebisar o bara prata om just bebisar, bajs, sömn osv. Vi har även bestämt att vi ska göra en Facebookgrupp där vi kan rådfråga varann eller planera in mer träffar utanför BVC. Jättekul!

Full rulle

2012-11-17 @ 18:29:11

Har verkligen inte haft tid att blogga de senaste dagarna. Vi har fått igång vårt projekt på praktiken så vi är i full gång med att skriva rapport.
Igår kom Tindra och ja, då blir det verkligen full rulle! Hon är så himla snäll mot Leah. Stoppar in tutten när hon tappar den, leker titt-ut och är väldigt lugn runt henne. Så det känns betryggande i alla fall. Men som innan får vi fortfarande träna på att Danne faktiskt är pappa till båda. Liten som hon är är det väldigt svårt att förstå men vi tar steg för steg och låter henne vara med på allt vad det gäller byta blöja, bada o mata. Det känns som att det blir bättre i alla fall!

Har förresten tagit årets julkort, och det var inte det lättaste!! Men vi valde ut ett kort som vi kommer använda. Ni kan få se en annan mindre bra bild men som ändå speglar BARN! :)

BVC

2012-11-14 @ 09:34:33

Leah är redo för denna månads BVC besök. Hoppas hon har glömt förra besöket med sprutan..
Det vi hade tänkt och ta upp på detta besöket var som vanligt bajs, bajs och bajs.. Detta skulle vara 3e dagen utan att hon bajsat. Men till min stora förvåning och lycka hade hon bajjat rejält i morgonblöjan och det fortsatte även på skötbordet. Yes! :) Så nu har vi väl inget mer än lite småfrågor till BVC-tanten..

Nedstämd...

2012-11-13 @ 20:10:13

Har väl varit en helt okej dag fram tills nu. Läste på en bekants facebooklogg att hennes familj nu är på sjukhuset (gbg?) och en av hennes tvillingsöner som är nån månad äldre än Leah har tvingats opereras.. Vet inte exakt varför och vart men de kommer tydligen få spendera månader på sjukhus nu och vet inte alls när de kommer hem. De har spenderat mer tid på sjukhus än hemma sen pojkarna kom till världen alldeles för tidigt.. Men jag fattar inte varför ett litet barn ska drabbas!!! Jag blir både arg och ledsen när jag hör sånt här. Jag kommer iaf hålla alla tummar och tår för att det kommer gå bra!

Nog om tråkigheter... Leah har ätit yoghurt med mosad banan idag.. Men vääldigt svårt att avgöra om hon gillar det eller ej. Hon gapar när skeden kommer men grimaserar när hon får den i munnen. Och hon har ju inte kommit på hur man gör med yoghurten riktigt än, mer åker ut än in :)

Föräldramys

2012-11-12 @ 21:10:22

Efter en lååång dag ligger Leah och sover gött medans jag och Danne myser i soffan till Fotbollsgalan och äter baconchips. Mys på hög nivå! <3

Farsdag

2012-11-11 @ 10:02:26

Idag är det farsdag! Det ville jag och Leah (och Tindra även fast hon inte är här) fira med kaffe på sängen och paket. Jag är så dålig på att hålla mig när jag köpt presenter men denna gång lyckades jag :) Danne blev såklart överraskad och jätteglad!
Ett läderarmband samt ett checkhäfte med tjänster som typ "Frukost på sängen" fick det bli.

Erikshjälpen

2012-11-10 @ 18:02:45

Idag skulle julen komma till Erikshjälpen så jag och mamma åkte dit i hopp om att fynda. Och visst gjorde vi det! Jag kom hem med en ljuslykta (5kr), en tomtetjej (15kr), en tomtenössa till Leah inför årets julkort (5kr) och sen hittade jag även ett gäng mattallrikar och assietter i samma modell som den jag har hemma (trodde jag). Ikea har slutat sälja dem och det har beskymrat mig massor, att behöva köpa en helt ny servis bara för att få fler än 6st av varje. Men när jag kom hem ser jag att det är en modell mindre av mattallrikarna, dock samma utseende så de får stanna! :)

Nya tavlor

2012-11-09 @ 16:51:16

Har precis satt upp 2 nya tavlor på barnens rum. Motivet är gjort av kusinen Ebba Ek, till Tindra på hennes födelsedag. Vad är inte bättre o finare än barnmålade tavlor i ett barnrum!? Varken Leah eller Tindra är så konstnärliga ännu, beroende på åldern såklart så jag passar på att låta Ebbas teckningar hänga där tills nya egna teckningar är målade.. Om några år dvs :)

Trasiga skor..

2012-11-08 @ 17:50:36

Ja, nu är ju hösten verkligen här, och det blir bara kallare och kallare. Men jag har ett litet problem.. Alla mina vinterskor är sönder!!! 2st läcker vid tårna och ett par vid hälen. Men så är det väl när man köper billiga skor. Fast enligt min åsikt köper jag hellre flera nya skor varje höst/vinter än ett par dyra som håller flera vintrar. Modet ändras ju hela tiden.. Sen tackar man väl aldrig nej till lite shopping :)
Har hittat ett par snygga billiga skor för 400kr. Har sett andra med liknande och jag tycker det är så snyggt! Men passar sånna skor verkligen mig!?

Bra dag

2012-11-07 @ 23:25:23

Idag för ett år sen fick vi ett plus på stickan!! Känns inte som ett år sen, det har verkligen gått jättefort! Leah är ju snart 4 månader redan. Känner mig sååå lycklig just nu. Allt är helt perfekt!

En annan sak som förgyllde denna dag lite extra var att jag fick svar på tentan. Jag fick Godkänt!!! Helt otroligt! Jag var helt inställd på en omtenta.. Jag är nog bättre än vad jag tror! Det är nog dags att börja tro lite på mig själv nu faktiskt :)

Sittdelsinvigning

2012-11-06 @ 19:41:29

Idag fick Leah testa sittdelen till vagnen. Det kanske är lite tidig ålder, vad vet jag.. Men själva sittdelen är ju ungefär utformad som babysittern så varför inte! Hon var vaken mkt mer, sov bara en kort stund och det tycker vi är positivt då det aldrig är lätt att lägga henne för natten om vi varit ute med vagnen en längre stund på dagen.

Tänder på gång!?

2012-11-05 @ 18:49:02

De senaste 2-3 veckorna har Leah dregglat väldigt mycket mer än normalt och de senaste dagarna varit väldigt gnällig. Idag har hon skrikit jättemycket precis som om hon har ont och det enda som har hjälpt har varit bitringen.. Undra om det är tänder på gång!? Väldigt tidigt men vad kan det annars vara?? Hon har fått alvedon och lyckades sova i mammas famn en timma och en stund på soffan iaf. Hoppas natten blir lugn!!!

Ännu ett tävlingstips!

2012-11-03 @ 20:32:12

Här kommer ett tävlingstips igen från samma blogg. Där kan man vinna en jättefin barnvagn med både sitt-och liggdel från Anna of Scandinavia.

http://agneslauedberg.blogspot.se/2012/10/tavling-anna-of-scandinavia.html?m=1

Tävla du med!

Tävlingstips!

2012-11-03 @ 19:32:00

Tänkte tipsa om en tävling som min gamla klasskompis har på sin blogg. Man kan vinna en superfin förvaringskorg från iobbutiken!

http://agneslauedberg.blogspot.se/2012/11/tavling-iob-butiken.html?m=1

Gå in på länken och tävla du med!

2-års kalas

2012-11-03 @ 18:38:18

Då har alla gästerna gått hem. Vi har haft kalas för Tindra som fyller 2 år på torsdag. Hon fick massa fina presenter som hon verkar vara jätteglad för. Docka, duplo, kaffeservis, spjälsäng till dockan, ja och massa mer fint! Tack allihop för att ni ville vara med och fira!

Mitt i kalaset ville Leah sova, och när hon vaknade hade hon bajsat massor, helt själv!! Första gången på typ 3 veckor! Det kanske låter konstigt men jag blev överlycklig :) Masserade hennes mage och cyklade med hennes ben i 1,5 timma igår. Jag antar att det gav resultat! Wohoo! :)

Nu är vi trötta allihop och tjejerna ska sova så jag och Danne kan få lite föräldramys med chips o läsk!

Kommentarer!?

2012-11-01 @ 21:32:23

Undrar om det fortfarande krånglar med att kommentera? Det är nämligen aldrig nån som gör iaf! Det blir ju så mycket roligare att blogga om man får feedback :)