Lunch, fest och trötta föräldrar!

2013-03-31 @ 20:28:09

Kör ett litet bildregn som sammanfattar helgen med påsklunch hos K&R, därefter blev jag blond igen tack vare pappas fru :) Sen hann vi även med en påskfest hos mamma som fyllde år när hon var utomlands. Jag är jättenöjd med helgen men nu såhär på söndagen känner man sig riktigt trött!

Tävling hos Brands for kids

2013-03-27 @ 11:40:37

Här kommer ett litet tävlingstips där man kan vinna en suuuuperfin filt för barn. För att delta gå in på länken och läs dig fram hur du är med i tävlingen.

http://brandsforkids.wordpress.com/2013/03/27/792/

Påskvecka

2013-03-27 @ 10:52:42

Det känns som om denna veckan är lika fullbokad som förra veckan var.
 
I måndags var det löning, vilket hemma hos oss betyder storhandling. Denna månaden har vi dock bestämt att vi ska testa att veckohandla istället, för att se hur mycket det skiljer sig i ekonomi och så. I måndags var vi även i lite olika butiker runtom stan, biltema, eko, badhuset osv. Man får ju passa på nu när man har bil i några dagar till.
 
Tisdagen bestod mestadels av praktikarbete, möten och sånt. Fick ett påskägg fyllt med godis på praktiken också, de är verkligen helt underbara här! Jag hann även med att fixa iordning på framsidan med lite påskpynt och sopning av massa löv som legat under snön. Solen sken verkligen igår och man fick en riktig vårkänsla när man höll på att pyssla där ute.
 
Idag, onsdag, var det tänkt att jag skulle börja gymma med min kusin Isabelle. Men hon sköt upp det till nästa vecka då hon skulle på bio ikväll. Men skönt det känner jag, då har jag tid hemma till att städa och fixa påskfint även inomhus.
 
Imorgon är en halvdag på praktiken och här ska de bjuda på räk-/eller köttbullsmacka. GOTT! Sen tar vi långledigt, och hoppas på att våren närmar sig med STORA steg.
 
Helgen kommer bestå av middagar med min pappa på fredag som kommer och hälsar på och sen ska vi ju fira min kära mamma på lördag som har varit utomlands över sin födelsedag. Därefter har vi 2 HEEELT lediga dagar som vi bara ska njuta av.
 
 
 
 
 

Bebismys

2013-03-24 @ 18:32:05

Igårkväll åkte vi ut i skogen till familjen Bahn. Vi blev bjudna på en tacopaj som var den godaste vi nånsin ätit, så den ska vi nog införa i vår meny här hemma. Sen var det kaffe, goda smartieskakor och film som gällde resten av kvällen. Självklart gosade vi massor med nytillskottet Wilma, herregud så liten o söt OCH oerhört snäll! Kan inte förstå att Leah var sådär liten för nästan så exakt 8 månader sen. Thea hade ju vuxit en hel del hon med, tjötar som bara den och är ett riktigt litet charmtroll.
Vi spenderade natten där eftersom Leah låg gott o sov i deras resespjälsäng och vi hade inte mage till att ta upp henne o sätta henne i en kall bil.
Tack så jättemycket för denna trevliga lördagkväll och söndagsfrukost. Det får vi snart göra om, och då är det vi som bjuder! :)



Undra om Danne blev lite sugen ;)

Nya kläder

2013-03-21 @ 16:15:38

Idag fick jag hem det jag beställt från Bubbleroom, och jag är sååå nöjd! Föutom en kortarmad blus som var för stor, men den skickar jag tillbaks och hoppas att en storlek mindre blir bättre. Det var verkligen jättelängesen jag köpte något till mig själv. Det blir mest Leahkläder nuförtiden :)

Har märkt att Leah inte alls vill vara med sin mamma längre. Nu är det bara pappa som gäller. Skittråkigt!!! Men det ändrar väl sig det med.. Jag vill ju också gosa! :( Skitunge :)

Årets längsta dag!

2013-03-20 @ 22:54:25

Ojoj vilken dag det har varit!!
Det började redan inatt (kl. 3) med att jag skulle köra syster Linda och mamma till Växjö flygplats då de skulle till Kanarieöarna. Det gick jättebra att köra, lite snö men det var inte så farligt. Jag hade lyckats få med mig Danne också så jag slapp köra själv hem sen, och dessutom fixat nattbarnvakt i form av en lång lillebror hihi Vi var hemma igen kl. 6, lagom tid för Wille att åka till jobbet. Då var det bums i sängen för oss igen!
Strax efter lunch var det dags för nästa aktivitet, sista mammaträffen! Ämnet som vi skulle prata om var uppfostran och att sätta gränser, men vi pratade och diskuterade kring så mycket annat så det blev inte så mycket prat om just uppfostran.
Efter det var det bara hem o lämna Leah hos pappa och sen hämta upp Lollo. Öppet hus på Campus! Vi var där en stund iaf, fikade och pratade med Petra som gick ut Energisamordnare förra året, om jobb o så.
Vid 18 var det dags för en inspirationskväll på Kvantum. Det var en tjej som visade produkter från Max Factor. Hon sminkade 3st och visade lite olika sminkningar. Vi fick även med oss en goodiebag hem med lite tester på Max Factor produkter. Och efter visningen var det lite shopping av produkterna som gällde, med 20% rabatt. Jag fick med mig en ny 3 in 1 foundation som verkade jättebra, för en hundralapp!

Jag är väldigt mör i kroppen och trött i huvudet men jättenöjd med dagen!
Saknar min stora bebis som sov gott när jag kom hem så imån efter praktiken ska jag ägna hela kvällen åt henne :)

Examensarbete

2013-03-19 @ 09:52:38

Det är 2 dagar kvar tills planeringsrapporten ska vara inne, och vad gör jag då? Jo jag börjar om, med en helt ny inriktning!! Det är tur att jag ligger lite före i planeringen här på praktiken så jag kan jobba med examensarbetet. Sen är det ju alltid positivt att det nya examensarbetet är ett uppdrag från Finnvedsbostäder där jag är och praktiserar. Jag känner att detta kommer blir riktigt spännande att skriva om och utreda. Det kommer handla om passivhus i stora drag, mer säger jag inte nu! :) Min nya handledare är byggnadsingenjör och det är han som projekterar alla passivhusbyggen här, vilket betyder att jag kommer få riktigt bra med hjälp och vägledning!
 
 

Veckan som kommer..

2013-03-17 @ 22:15:49

Då var denna helgen också slut. Dagarna går så fort!! Förhoppningsvis kommer våren snart så man kan börja fixa fint i trädgården. Jag och Daniel har massor med planer på växter, trätrall osv. Det ska bli riktigt kul. Och för att inte tala om att kunna gå ut med Leah för en sväng i gungan eller nåt annat kul. Ja, här hemma (som i de flesta hem) längtar vi efter våren.

Denna vecka kommer bestå av mycket praktik, lite examensarbete, sista mammaträffen (!), inspirationskväll med min vän Louise (alltså lite egentid hihi), sen har jag också lovat att vara chaufför åt min syster och mamma mitt i natten då de ska åka till Kanarieöarna.. Så skööönt för dem! Men jag vill helst inte åka utomlands, ja, konstigt jag vet. Men det är för mycket press på mitt kontrollbehov.. Allt som måste fixas o donas, saker ska klaffa, man måste packa en massa o gärna inte glömma något, tider ska passas o gud vet allt. Nä jag trivs bäst här hemma där man har alla sina saker, man kan ta det lugnt OCH sova i sin egna säng! :) Men jag säger aldrig nej till lite mer sol o värme. :)

Mar. 16, 2013

2013-03-16 @ 20:16:13

Kanske dags att börja blogga igen!? Känner att dagarna bara rinner iväg...

Jag har ju som sagt min praktik på Finnvedsbostäder och jag stortrivs! Det känns som att projektet går rätt väg och att jag kan visa upp mina kunskaper på ett bra sätt. Mina arbetskamrater är helt underbara och det är ett stort plus!!

Däremot är man inte så van vid så långa dagar vilket i sin tur resulterar i en trött mamma som kommer hem till sin enormt aktiva o goa unge! Ibland känner jag att jag inte räcker till, eller att energin inte räcker till. Det är bland annat därför bloggandet blir lidande.

Leah har gjort så många framsteg den senaste tiden att man knappt hinner med!!
Hon började med att krypa, men redan efter nån dag var inte det kul längre, då började hon ställa sig upp själv vid möbler! Lika tidigt som sin mor.. Så nu är det full fart på henne här hemma, kryper iväg, upp vid möbler, pilla på allt, smaka på allt samtidigt som vi går springa efter :P
Hon har även börjat säga "hej" o vinkar samtidigt och det ser såå kul ut för hon gör det med ett riktigt lurigt leende!
Idag blir hon 8 månader och jag är så otroligt glad över att få vara hennes mamma. Jag älskar att vara mamma!!! Så snart jag får jobb och ha jobbat ett år eller så, ska jag minsann få Daniel till att börja på nästa! I cant wait!!!! :)

Vänner

2013-03-10 @ 19:41:28

Ibland, eller väldigt ofta tänker jag tillbaka på tiden då man umgicks med sina vänner nästintill varje dag. Jag saknar den tiden något otroligt mycket.. Ända sen jag fick Leah hör man aldrig av nån (och man har knappt orken själv till att höra av sig heller för den delen). Men det blir väl såhär när man ändrar riktning i livet. Det är väl inte riktigt va jag var förberedd på. Jag ångrar absolut ingenting, jag älskar Leah nåt så enormt mycket. Och för att inte glömma så har jag ju faktiskt min allra bästa vän, Daniel, här med mig varje dag! Men ibland skulle man vilja ventilera sig hos nån annan, umgås o träffa vänner som förr.

Bilden är bara ett utplock av alla mina fina vänner jag har/haft och jag vill absolut inte glömma nån. Saknar er!

Detta gjorde min dag!

2013-03-07 @ 21:55:36

Ja, som rubriken lyder. Detta gjorde min dag! En av mina bästa vänner fick dotter nummer 2 idag, en liten Wilma blev det. Så himla söt o fin. Kan tänka mig att Thea blir en stolt storasyster när mamma och pappa kommer hem med den lilla. Stort grattis mina vänner! <3

Ellos och Lagerhaus

2013-03-07 @ 21:52:00

Hittade ett par sneakers till Leah också. Tycker väl att det är lite svårt med storlek på skor men jag tippar på att hon har 18/19. Dessa kostade bara 99kr. Har sett andra liknande, lite sötare, lite snyggare och lite dyrare så det är väl nåt man får fundera på..
Passade även på att titta in på Lagerhaus hemsida då vi snart får det omgjort i köket så vill man ju gärna köpa lite nytt. Men jag har noll ideer så det enda jag hittade var ett kakfat som jag länge velat ha, svart såklart! 199kr kostar det.

Shoppinglista

2013-03-07 @ 21:34:00

Sitter och kollar runt lite på nätet efter vårkläder. Hittar som vanligt inget till mig själv och massor till Leah. Känner att det kan vara bra om jag gör en lista här som jag kan kolla på sen när plånboken tycker att det är dags att inhandla. Sen är det ju alltid kul att höra andras tycke :) börjar med det jag hittade på HMs hemsida. Får göra olika inlägg för olika butiker då det inte går att ladda upp så många bilder i ett o samma inlägg utan att behöva vänta flera timmar :)
1. Strumpor, stl 19-21, 60kr

2. Kofta, stl 74, 149kr

3. Byxor, stl 74, 99kr