Break

2012-12-28 @ 23:26:38

Jag har tänkt varje dag att jag ska skriva något här men har inte riktigt haft tid nu med all julstress o födelsedagar. Jag lovar att det blir fler inlägg efter nyår för nu resten av året hade jag tänkt att njuta av att få umgås med min fina familj som betyder mest av allt!


(Gammal bild från BB)

Leahs framsteg, 5 månader

2012-12-24 @ 01:07:58

Leah har utvecklats jättemycket de senaste veckorna och det är verkligen kul att se alla små nya framsteg.

Ljud:
• Pruttar ofta med munnen och skrattar därefter
• Skrattar högt när man kittlar henne på magen
• Pratar oftast när hon vaknar på morgonen och när hon tittar på barnkanalen
• Hör hon musik händer det att hon sjunger

Kroppsligt:
• Står upp helst hela tiden med hjälp av oss, om hon står i soffan håller hon i ryggstödet och står själv korta korta stunder
• Hon har för ungefär en vecka sen hittat sina fötter. Så fort tillfälle ges ska dessa hållas i men inte smakas på än
• Hennes händer kan hon kontrollera jättebra nu. Flytta saker från ena handen till den andra med full fokus
• Vi har precis börjat träna på att sitta och det går bra ibland. Väldigt svårt med balansen fortfarande och hon sträcker ut benen för hon vill ju så gärna stå upp
• Skrattar/ler mest hela tiden och är väldigt charmig, precis som hennes mamma var när hon var liten
• Det hon gör allra mest och nästan hela tiden är att sträcka ut tungan, hon verkar tycka att det är jätteroligt

Aktiviteter:
• Gåstolen är ju klart en favorit, där kan hon ju stå hur mycket hon vill
• Babysittern börjar bli för liten då hon har listat ut hur man gungar den och gärna slår i foten i kanten
• Vagnen och bilstolen är HEMSKA, men jag hoppas att det ändras till våren då hon slipper sitta inpackad och får mer frihet
• Hon sover helst och bäst i sin egen säng och har inga problem med att sova hela nätterna (förutom nappisättning ibland)

Mat:
• Ersättningen som hon har fått sedan hon var 1 månad är ju fortfarande det som mättar mest
• Banangröt gillar hon definitivt och vi har lyckats byta ut morgonflaskan mot en tallrik gröt
• Pure i olika smaker slinker ner väldigt lätt. Mango, päron och aprikos är de hon har smakat hittills
• Vi har gett henbe endel burkmat att smaka på och än sålänge är favvisen "Kyckling och grönsaker"
• Hon har inte riktigt förstått vad man ska göra med majskrokar än. Smakat och gillar det men flyttar mest från ena handen till den andra, känn och kläm liksom

Övrigt:
• Allt funkar som det ska med mage och tarmar, äntligen! Hon bajsar själv och fiser inte speciellt ofta, mest när hon sover
• Hon har alltid gillat badet och jag hoppas att hon snart kan sitta själv för det börjar bli lite litet för att halvligga samt att hon försöker komma upp och sitta
• Tänderna har inte kommit än men jag tror att det är på gång. Dreglar mycket och biter på allt. Tycker speciellt om att ligga o gnaga på snuttefilten


Ja detta är lite av vad som händer här hemma. Men som sagt, det kommer nya saker nästan varje dag. Vi försöker lära henne så mycket vi kan vid 5 månaders ålder.

Mitt 2012

2012-12-22 @ 23:38:00

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om lite vad som har hänt under detta året. Mitt liv har verkligen förändrats detta året, till något som jag aldrig kunde drömma om och jag är väldigt tillfreds med min tillvaro just nu.
 
2012 började med skola, som gravid. I början mådde jag väldigt illa och fick vara hemma vissa lektioner och så. Men jag har klarat alla tentor hittills och när jag tänker tillbaka på graviditeten så gick allt väldigt snabbt tack vare att jag hade massa skola att tänka på vid sidan av. Den 3 januari fick vi även se vår bebis för första gången. Det var något av det häftigaste jag sett!! Tårar blev det en hel del, från båda blivande föräldrarna! Underbart!
 
                       Vår lilla bebis 13 veckor gammal i magen

Min och Daniels första alla hjärtansdag var detta året också. Egentligen så gjorde vi inte den så speciell då Danne jobbade kvällsskift hela tiden fram till sommaren. Han fick en ring av mig och en till mig själv också, som det stod "älskad" på. Lite som en "för-förlovning" kan man säga. Av honom fick jag blommor och en påse med kort där det stod saker man skulle göra för varandra, exempelvis "Ge oväntade och fina komplimanger till din partner, minst en om dagen". Ett kort i veckan fick man ta (Jag varannan vecka och Danne varannan vecka). Påsen innehöll 52 kort, alltså ett kort för varje vecka, hela året. Men vi har varit slarviga och glömt bort korten vissa veckor, tyvärr!
 
På sommaren, 16 juli 05:23 närmare bestämt, hände det största som hänt i mitt liv. Vi fick en otroligt fin och vacker liten dotter, Leah. 3420 gram och 51 cm lång. Jag visste inte att man kunde älska någon så mycket som jag älskar min dotter. Jag kommer göra allt och mer därtill för henne. Hon och Daniel är min värld!
 
 
Sista magbilden vecka 39+0         Leah precis nykläckt
 
29 september förlovade vi oss, på riktigt!! Det blev en supermysig middag på Olympia här i Värnamo. Anledningen till att det blev här hemma var att vi ville vara nära Leah utifall det skulle hända något. Det var nämligen första gången som hon skulle vara med någon annan än oss flera timmar. Men det gick ju såklart jättebra med mormor.
 
  Älskar dig Daniel !
 
27 oktober hade vi dop i Värnamo Stadskyrka. En Leah Signe Wallin fick det bli. Namnet Signe som vi har valt som andranamn kommer från Daniels farmor som han höll av väldigt mycket när hon levde. Vi hade fika i församlingshemmets fikalokal, även kallad "Vita salen". Allt var perfekt, presenterna, tårtan och sällskapet, ja ALLT!
 
Vi med Leahs faddrar Linda och Pierre
 
8 december var det dags för vår efterlängtade 60års fest. Daniel hade fyllt 35 och jag hade en vecka kvar till 25. Vi hade det superkul och jag uppskattar verkligen att ni ville komma (Sandra, Thomas, Louise, Jonathan, Malin och Fredrik). Och tack till Linda och Pierre som vågade sig på att vara småbarnsföräldrar igen över en natt.
 
Innan festen                              Under festen
 
Snart, om 2 dagar, är det dags för Leahs första jul. Vi vill för vår egen skull göra den så minnesvärd som möjligt. Självklart kommer ju Leah inte komma ihåg nåt och säkerligen inte förstå vad det är för skäggig gubbe som ger massa kartonger med roliga snören på till alla barnen. Men ändå, jag och Daniel kommer komma ihåg! Och vi får INTE glömma att fota en massa, för att bevara minnet så Leah själv kan titta på bilderna i framtiden.
 
Sist men inte minst är det nyår om en vecka lite drygt. Kommer en uppdatering om den dagen/natten också, nästa år!
 
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!
 

Såhär fint blev det!

2012-12-20 @ 17:24:48

Nu är granen pyntad och klar!

Det börjar närma sig!!

2012-12-20 @ 11:06:42

Nu är julen bara runt hörnet! Helt galet va tiden går snabbt..
Idag ska vi hämta storasyster Tindra från dagis, en dag tidigare än tänkt från början. Vi tänkte att det skulle va kul för henne att vara med o klä granen och baka lite julgodis :)
Därför är det dags att vika tvätt och få iordning lite här hemma så yrvädret har nånstans att stöka ner! ;)

Bygga bygga bygga

2012-12-19 @ 17:12:36

Danne är, som de flesta vet, väldigt intresserad av att bygga egna möbler. Just nu håller han på med en skänk till vardagsrummet, men det är ett tag kvar tills den är klar. Tänkte ge er en sneakpeak iaf! :)

Älskade lillebror!!

2012-12-19 @ 17:07:35

Idag när jag vaknade ringde mamma och berättade att Wille hade krockat påvägen hem från jobbet i natt. Hjärtat började dunka fort som fan o jag blev riktigt skakis. Men, som tur var, var han och hans jobbarkompis oskadda. Bilen är skrot men vad gör det, hellre en lillebror som är hel. Har tänkt på honom hela dagen och jag är så otroligt glad att jag har mina syskon, min mamma och min familj!! Vet inte vad jag skulle göra utan er! <3

I alla fall så var det dags för den här terminens sista dag i skolan, redovisning av praktiken. Det gick hur bra som helst, bättre än väntat. Så nu har man lov ända till 14 januari. Såå himla gött! Jag ska verkligen njuta av att få vara med Leah hela tiden!
Tog en bild på henne innan när hon stod upp med hjälp av soffan, helt själv. Hon är verkligen superstark i benen. Men jag har mina aningar att hon kommer bli precis som sin mamma, ställer sig upp själv vid 7 månader och går vid 9 månader. Duktiga unge! <3

Önskas!

2012-12-19 @ 00:42:01

Lägger till dessa underbart snygga bäddtextiler på min önskelista! Helt i min stil! :)

Hjälp!!

2012-12-18 @ 18:12:19

Jag behöver alla tips jag kan få för att få finare hår. Just nu är det otroligt torrt och risigt. Har alltid håret uppsatt pga detta och det känns skittråkigt!!
Så är det nån som har tips om bra produkter, husmorstips eller annat så snälla säg till!
Jag har läst lite om att endast använda balsam när man duschar, men det känns som att det skulle bli flötigt då?
Det finns också tips om inpackningar av endast olivolja, nån som testat!?
Hjälp mig!! :)

Min dag

2012-12-16 @ 10:02:40

Min dag började med frukost på sängen, men jag fick inte ligga kvar länge för vi skulle iväg till skogen. Som varje år åker vi till Mosshult för att träffa tomten och gå bingotipsrunda. Detta året råkade det bli på min födelsedag.
Det bjöds på god älggryta och lite klappar till barnen. Tipsrundan fick bli inomhus pga all snö och kylan samt att jag tror det börjar bli jobbigt för de gamla att plumsa i snön i skogen.
Efter fikat bar det av hemåt för att snabbt duscha av sig o sen åka hem till syster Linda o co. Där bjöd mamma på god mat och tårta. Jag fick såklart lite paket också, göra-cupcake-tillbehör och en receptbok med cukcakes, sen fick jag också en superfin ljuslykta i form av en uggla som jag själv har valt ut. Jag är jättenöjd med min födelsedag och vill tacka alla som gjorde den precis så som jag ville ha den.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3827786/images/2012/pic_50cd8d4fddf2b3314c00229e.jpg" class="image">

Babymassage och bästislek

2012-12-14 @ 17:06:12

Idag var vi på babymassage med föräldrargruppen. Tyvärr så var många sjuka så vi var bara 2st, jag och Julia med hennes Alice. Men det var jättemysigt ändå! Masserade ben, fötter, ansikte, rygg och mage. Leah gillade allt förutom magmassagen, men jag tror det påminner henne om de gånger hon har haft ont i magen och jag har masserat henne.
Efter massagen gick vi hem till Julia och fikade med hennes Erik. Tjejerna lekte med varandra (läs: kände på varandra) och de verkar gilla att ha en bebiskompis. De kan nog bli ett superbästispar när de växer upp! :)

Leah är som sagt oftast jätteglad och inland går det inte ta bild på henne när hon är som gladast, hon är så sprallig och det blir mest suddiga bilder. Här kommer en iaf :)

Soooova!!

2012-12-13 @ 17:24:17

I tre nätter har Leah varit skitjobbig. Hon har somnat vid 19-tiden på kvällen men sen vaknar hon 2-3 ggr tills klockan är läggdags för oss vuxna. Inte nog med det utan hon vaknar även vid 3, 4, 5 och vid 6 går det inte att söva henne mer så det är bara att gå upp.. Undrar va detta kan bero på. Normalt sätt sover hon hela nätter fram till 8. Hoppas det bara är en fas...
Jag funderar på om det har med hungern att göra, då vi ger henne en extra flaska än normalt på kvällen. Hon är ju bara 5 månader så 6månaders välling är inget alternativ eller!? Snälla vi behöver tips annars kommer vi aldrig orka med julen!!!

Tårta

2012-12-12 @ 20:52:00

Eftersom jag fyller 25 på lördag, och vi är bortbjudna ut i skogen på lunch så äter vi tårta idag, bara jag och Daniel. Gott och mysigt!! Snart börjar Greys anathomy på TV också. Kan inte bli bättre :)

Snart slut..

2012-12-12 @ 15:19:22

Då var näst sista praktikdagen klar! Dessa 8 veckor har gått oerhört fort. Men det har varit jättekul att få lära sig massor om solenergi. Det är något jag skulle kunna tänka mig att sikta in mig på. Men än kan jag inte slappa när det gäller plugg, vi har redovisning av praktiken nästa vecka och sen måste jag hitta en ny praktikplats till nästa gång, i mars. Det ska vara en plats där jag kan få göra energiberäkningar. Någon som har tips om vart man kan vara!?

Fest!

2012-12-11 @ 14:41:41

Som sagt, helgen har gått i festligheternas tecken. I lördags hade vi vår såkallade 60-årsfest, det skiljer ju bara 2 veckor på våra födelsedagar så vi bestämde att slå ihop det till en fest med nära o kära vänner. Vi kände även att vi ville fira förlovning och inflyttning. Allt på en och samma gång! Leah fick sova hos sin moster och för första gången utan sin mamma och pappa. Men det hade gårt hur bra som helst :)

Kvällen började med välkomstdrink och paketöppning. Det blev blommor, ljuslykta och presentkort på favvisbutiken Village. Vi är jättenöjda! Tack!
Vi bjöd på tacos och sedan körde vi även igång en tipsrunda där Malin och Fredrik blev vinnare på utslagsfrågan. Vi spelade också lite parspel då vi endast var par på festen. Självklart vann ju det enda gifta paret, Sandra och Thomas! Tur att de känner varann så väl ;) hihi
Kvällen fortsatte sedan mer in i dimman och det blev massa dans och tjöt. En helt perfekt kväll som både jag och Danne behövde! Men nu lär det nog dröja till nästa gång :)

Out of order

2012-12-11 @ 01:32:47

Blogg.se appen har inte fungerat på hela helgen så jag har inte kunnat blogga. Men det verkar vara åtgärdat nu och jag tänkte skriva lite om vår festliga helg, men det får vänta tills imorgon för nu ropar sängen på mig.
Bjuder på en bild på världens finaste unge!

Mmm...

2012-12-06 @ 21:11:28

...Marsipan!!
Enligt älsklingens önskemål så skulle det göras marsipansgodis till jul. Jag själv äter inte marsipan pga att jag är allergisk mot mandel men det är alltid kul att få göra små fina marsipangodisar. Såhär blev dem!

Hart of Dixie

2012-12-06 @ 17:19:00

Jag har blivit helt besatt!! Fastnade vid tvn en dag när de visade Hart of Dixie. Tänkte att jag måste titta från början. Sagt och gjort, nu är jag definitivt fast! Jättebra serie helt i min smak :) Och vem älskar inte dialekten de har i Alabama!? :)

Städa städa städa

2012-12-05 @ 20:13:54

Idag har vi bara städat, städat och städat.. Det behövdes verkligen en rejäl julstädning här hemma och det är ju alltid skönt att få städa bort magsjukan. Alla rum från topp till tå är rena, alla handtag är handspritade så nu är vi redo för 60 års festen på lördag och förhoppningsvis vågar våra gäster komma och fira våra födelsedagar, inflyttning och förlovning. :)

Helgen som varit...

2012-12-04 @ 21:34:13

Ja det kanske märks här på bloggen att det har varit en hektisk helg.
I fredags kom Tindra och vi gjorde väl inte mycket mer än att packa o så inför Göteborgsresan, lekte med dockan och pratade om "bomten" (tomten).
Tidigt i lördags morse gick vi upp o fixade iordning oss för att ta en promenad till stationen. Svinkallt var det verkligen!!
Tågresan dit gick oväntat bra. Båda barnen var snälla och sov sisådär 30 min var. Vid 12 var vi framme och lyckades ta oss till Louise och Robert utan problem med spårvagnen. Nästan alla hade redan kommit dit när vi kom då kalaset började med brunch vid 11. Jättegod mat, speciellt laxrullarna måste jag säga (recept mottages gärna!).
När klockan närmade sig 15 gick vi till vårt vandrarhem för att checka in, bädda sängarna o fixa oss för middagen som skulle serveras vid 18. De flesta gick runt på stan under tiden men vi gick tillbaka till L & R lite tidigare då deras hall är alldeles för smal för alla att komma samtidigt. Barnen började bli trötta redan vid halv åtta tiden så vi kände att det nog är lika bra att gå till hotellet o lägga oss. 21:50 släckte vi lamporna och sov. Man vet aldrig hur mycket sömn man får när båda barnen sover i samma rum. Vaknar den ena o skriker så vaknar den andra och vise versa.
Söndagen kändes ganska utdragen faktiskt. Åt frukost hos L & R och sedan var vi ute på stan i sex timmar.. Tittade på julskyltningar i fönstren där NK nog hade den häftigaste! Tindras favvis pippi var ju där :)
Tågresan hem var också långdragen där vi först måste byta plats pga vi inte hade platsbokat och satt på en gubbes plats. Tjejerna var uttråkade men tur att man kan muta Tindra med godis iaf. Leah däremot var inte så lätt att underhålla, tittut funkade en stund iaf. Och blöjbyte på tågets toalett är nog något jag aldrig vill göra om...

Äntligen hemma och guud vad sängen var sköön! Fram till 4 på natten då helvetet bröt ut.. Vinterkräksjuka!!!!!
Hela tjocka släkten låg hemma o spydde hela måndagen. Tänk om det hade kommit en dag tidigare!? Vad hade man gjort?? Vill egentligen inte ens fundera på det.. Iaf så slapp nog Leah bli smittad då hon inte kräkts nåt och hon är glad som vanligt. Det enda var 2 jätteillaluktande bajsblöjor igårkväll.
Vi missde dock babymassagen idag pga detta. Lite tråkigt, men det kommer vara en föräldrarträff till med massage nästa vecka som vi förhoppningsvis får gå på :)